Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Help! Het weer is depressief

Een troosteloze zondag met een stormachtige zaterdag er voorafgaand, een vrijdag die- een klein zesje verdiende en dat: terwijl het winter is, nog steeds! Zelden zaten we in een weekend zo ontzettend met de voeten in het water, stonden de bomen ( die de storm overleefden dan ) eveneens met wortels in de kletsnatte grond, langzaam lopen de boom spiegels vol water. Een troosteloze dag die- je eigenlijk alleen op kunt leuken als je een goede hobby hebt als je jezelf dus niet hoeft te vervelen, tenzij: je eruit moet maar dat was hier dus niet het geval…het weer is depri.

Wat niet wil zeggen dat - we er ook niet hadden uit gewild maar dat leek vandaag al helemaal geen optie, de wind gaat door hoeken en gaten, blaast je uit je verschoning en meer, doet zijn best ‘ bij je op de koffie ‘ te komen, wat niet lukt want alles zit dicht, jammer maar er wordt niet gelucht vandaag, terwijl we dat elke dag doen maar nu niet! Nee, we halen niet de depressie binnen ernaar kijken door de ramen is meer dan genoeg, wat zeg ik; ernaar moeten kijken dan want automatisch trekt je blik naar buiten…naar de depressieve boel die de weergoden ons de afgelopen dagen geven…., ze zijn depressief…

Zoveel water, zoveel wind, zoveel bomen, zoveel slachtoffers die vielen men ongekend veel meldingen van mensen die getroffen zijn door: de depressieve buien van de weergoden, best jammer dat er geen behandeling mogelijk is om die depressies te beteugelen….

... Het weer is depressief ...

Schrijver: An Terlouw, 20 februari 2022


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

2.7 met 13 stemmen 329Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
22 februari 2022
Han, dank voor je reactie en tja het klopte wel, de wind die diverse namen had, probeerde binnen te komen, niks hoor de depressie die het gaf, sloeg niet op mij, hooguit baalde ik stevig, net als de stormen!
Naam:
Han Messie
Datum:
22 februari 2022
Email:
hmessielive.nl
Wat een grappig gezegde: De stormwind doet zijn best om op de koffie te komen.
Ondanks depressieve stemming, die jij wel heel tijdelijk zal hebben, maar waar je al spoedig weer bovenop komt, schrijf je een klein en pakkend stukje, waarin veel narigheid naar voren komt, Ja, dodelijke slachtoffers! zoveel erger dan de verwoesting van de natuur. Behandeling om die depressies te beugelen? Ja, die strijd moet in elke mens zelf aanwezig zijn. Een ieder make daar iets van.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)