Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Eigen risico

Het ziekenfonds houdt van me en niet een klein beetje maar een beetje veel! Ze zijn smoor op me, eerlijk waar! Kijk, elke inwoner van dit heerlijke landje betaalt ziekenfondspremie en dat is logisch, alhoewel sommige mensen ervan uitgezonderd zijn natuurlijk, de dak- en thuislozen, net als de mensen die in centra’s zitten, immers krijgen die een zakcentje, of is het nou een zak-eurootje, dat kan natuurlijk ook, omdat we de guldens kwijt zijn? Dit terzijde, er zijn dus mensen die geen premie en dus ook geen zogenaamd: eigen risico betalen, want als het goed is, betalen wij dat met zijn allen van de belastingcenten dus!

Terugkomend op de liefde van het ziekenfonds voor ons, jawel! In januari innen ze niet meteen de premie voor die maand, maar worden we netjes op de hoogte gebracht dat: halverwege de maand het bedrag van €300 wordt geïnd. Dit is natuurlijk voor twee personen, want dat zijn we hier nou eenmaal…dan: twee weken later, innen de liefhebbende verzekeraars natuurlijk de premie voor Februari, hartstikke logisch.

Dan komt de eerste mail, of ik het lieve sommetje van €405 wil overmaken, tja eigen risico wordt hier snel opgesoupeerd hoor en net als ik de factuur inplan op datum, open ik twee dagen later de mail: of ik…,€395 wil ….juist ja, overmaken, immers is het eigen risico net als de premie voor twee personen, dus kun je aan een paar dingen denken. Ze houden van ons, hebben een bloedhekel aan ons, pesten graag of: zitten omhoog? Het kan natuurlijk ook dat ze echt van ons houden maar dit soort liefde is knap kostbaar, vindt je ook niet?

Binnen 1 maand een forse €1000 alleen al voor het ziekenfonds is toch drama en ja- ik weet dat je het spreiden kunt maar dan nog is het een schandalig bedrag, ik weet dat we gelukkig moeten zijn met de zorg- dat ben ik ook, weet dat we dankbaar moeten zijn met alle voorzieningen en ook dat zijn we, maar er zitten twee kanten aan deze affaire, a- het is een luxe om iets te mankeren en b- het is mazzel dat we niet met vakantie gaan, zodat we het eigen risico kunnen betalen!

Waar is de tijd gebleven van de ziekenfondsman, die 1 gulden 95 kwam innen voor een groot gezin? Ach ik tel m’n - onze zegeningen…alleen hoef ik deze liefde niet, snap je?

... Onbeantwoorde liefde ...

Schrijver: An Terlouw, 23 februari 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

2.3 met 3 stemmen 101Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
27 februari 2022
Han je hebt gelijk! Dank voor je reactie
Naam:
Han Messie
Datum:
27 februari 2022
Email:
hmessielive.nl
An, dat ziekenfonds kan voorgeven veel van je te houden. Maar daarbij komt toch steeds het geniepigheidje dat hun binnenstromende centen altijd nog dierbaarder zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)