Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wijsheid zou- met de jaren komen toch?

Heerlijk in het zonnetje rijdend, afkomend van een artsenbezoekje naderen we een overgang die prachtig gemarkeerd wordt door een stoplicht en warempel het ding doet het nog ook! Reagerend op een sensor in de weg, lukt het me soms om- gas terugnemend net op tijd door het groene licht te rijden. De weg die ik dan oversteek- is een vrij rustige weg met een aantal bedrijven, dus al te vaak staan we daar niet stil, maar als ik het kruispunt nader, rijdt er voor me een wat oudere dame op de fiets.

Ik zie dat het licht op rood staat en eigenlijk verwacht je dan dat de dame stoppen zal, maar niks hoor, ze kijkt links- rechts en zet een pedaaltje bij, scheurt met een mooi gangetje door rood…ik grinnik, kom aan bij datzelfde licht wat nog steeds op rood sta, kijk links- rechts en besluit de dame te volgen, jawel, ik trotseer ook het rode licht. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het een soort van ondeugend gevoel geeft, ( als ik aangehouden was niet natuurlijk) en rij door naar het volgende - van stoplicht voorziene kruispunt.

Dat staat op rood en ik kijk opzij- we kunnen nu beter op groen wachten, vindt je ook niet, een brede lach als antwoord en ze zegt- er kwam niks aan, nee hoor, ik reed ook nog door rood en volgens mij staat het dat nog steeds…maar deze weg is iets drukker ( lees Rijksweg- druk ) en we blijven langer heel, als we hier netjes de regels volgen…schaterend vervolgen we onze weg, het luide gelach van ons twee klinkt over de weg en beiden hebben we het idee, de regels in de tang genomen te hebben, maar het zijn dit soort acties die er gedurende de dag voor zorgen dat: het talloze nare nieuws wat naar de achtergrond verdwijnt….

... Rode lichten ...

Schrijver: An Terlouw, 9 maart 2022


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.5 met 2 stemmen 68Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
11 maart 2022
Han, zodra je de jeugdigheid verliest, zelfs al is het op bovenstaande wijze, dan slaap je in,….sommige dingen moeten nog kunnen, wat jij? Dank voor je reactie.
Naam:
Han Messie
Datum:
10 maart 2022
Email:
hmessielive.nl
An, ondanks het feit dat je al een bedaagde en wijze dame bent, kom je hier in dit verhaal over als een schalkse, olijke meid.
Ja, we mogen met de jaren wijzer worden, maar het is daarbij ook een zegen om de guitigheid van de jeugd te behouden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)