Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ik beken: nou ben ik er klaar mee!

Kijk, dat niemand ons vertellen kon wat er moest gebeuren om al die nare virusjes te lijf te gaan, dat snap ik wel. Dat ook niemand precies wist dat een epidemie ineens een pandemie zou worden, begrijp ik ook wel een beetje en volgzaam als ik ben, liet ik me dus braaf prikken, jawel! Prik nummer 1 was geen toffe procedure, want we zijn hier allebei hartstikke ziek geweest, zo ziek, dat de huisarts moest komen maar ja, het was voor het goede doel. Dus…we gingen braaf na een paar maanden op naar prik nummer 2. Je hoeft niet lang na te denken wat er gebeurde, precies, net als bij de eerste werden we ook deze keer hartstikke beroerd, met één verschil: nu kwam de huisarts niet want we wisten eigenlijk wel dat het ook weer zou wegebben…

En dan gaan we op voor prik nummer 3, immers zijn de eerste prikken maar “beperkt houdbaar“ als het ware en om dus goed beschermd te zijn is het heel slim, wijs en verstandig om - los van alle maatregelen en restricties - nog maar een keer een goedje in te laten spuiten en jawel, ook de 3e keer zijn we hartstikke beroerd, maar ja, voor het goede doel moet een mens wat over hebben nietwaar?
Dan, je bedenkt het niet zelf, komt het nieuws naar voren dat de eerste boosterprik (3e prik dus) niet afdoende is en je dus voor de 2e boosterpik moet komen, dikke pret dus! Nou ja pret…, daarover zijn de meningen inmiddels goed verdeeld want: vorige week werden hier dus die twee prikken gezet als het ware, bij eega in de bovenarm en bij mijn persoontje aan de bovenkant van de bil, domweg omdat ze niet in de arm mogen!

Nou dat hebben we geweten, net zo miserabel als de vorige prikken met als bijkomend nadeel dat ik niet meer kon zitten, eega zijn arm niet meer op kon tillen. En dan komt het verplettende nieuws dat deze vaccinatie werkzaam is van 4-12 weken! Kijk, daar zakt nou figuurlijk mijn broek van af! Het bericht, dat we in het najaar weer een booster moeten, laat ik voor wat het is, want ik ben er wel zo vreselijk klaar mee, levend van prik naar prik, booster naar booster, naar de griepprik… Ik / we zijn er klaar mee en geen klein beetje maar een heleboel!

Alle voorzorgsmaatregelen ten spijt, kan en mag het niet zo zijn dat we alleen nog kunnen leven middels injecties waarvan men niet alleen weet hoelang ze werken, maar ook dat ze een kortere werkzaamheid hebben als een gemiddelde sinaasappel: en daar bedank ik voor!

... Einde vaccinatie ...

Schrijver: An Terlouw, 11 april 2022


Geplaatst in de categorie: ziekte

2.2 met 12 stemmen 290Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
13 april 2022
Tja betweter, dank voor je reactie en ook ik ken talloze mensen die: na de vaccinatie de arts nodig hadden en geloof me, het waren geen kleinzerige mensen, integendeel! De berichten dat er ook mensen zijn die geen last kregen waren in de minderheid! Fijn dat jij andere mensen mee maakte.
Naam:
Bet Weter
Datum:
12 april 2022
Tja An dan leef je blijkbaar in een andere wereld dan ik. Ik ken geen mens (ontelbare?) die ziek van die prikken is geworden. Een dag wat pijn in de arm is het ergste wat ik gehoord heb. Dat je na 4 keer er niet meer in gelooft komt mij wat tegenstrijdig over. Of je neemt het gewoon voor lief wat er gebeurt verder. Dat kan natuurlijk ook.
Naam:
An Terlouw
Datum:
12 april 2022
Betweter, dank voor je reactie en ik help je even uit je droom, want er was geen sprake van uitzonderingen, dat zie je verkeerd! Er zijn ontelbaar veel mensen ziek geworden die het ‘ voor lief namen ‘ tevens zijn er mensen die er ‘ niets van merkten ‘ die boften dus. Na 4 keer is inderdaad de knop op, mede omdat- men nu al voorspeld dat: we opgaan naar een aantal vaccinaties per jaar en dat: is me teveel van het goede. En dat we: volgens jouw opwekkende ( tikje agressieve) opmerking we anders al onder de groene zoden hadden gelegen, wel: we weten niets vooruit toch? Echter wat we wel weten, daar nemen we onze maatregelen voor.
Naam:
An Terlouw
Datum:
12 april 2022
Lieve Han, dank voor je reactie en ondanks de verdwijnende maatregelen hou ik me nog steeds aan de diverse, zoals mondkapjes ect. Vier maal prikken, elke keer zieker geworden en nu we weten dat: we opgaan naar elke maand, pas ik wel! Men weet nog steeds niet welk vaccin er goed is, dus ik pas me aan!
Naam:
Bet Weter
Datum:
12 april 2022
Omdat jullie "uitzonderingen" zijn geweest die zo beroerd van al die prikken werden is opeens de knop omgedraaid? Wees blij dat die prikken er waren. Misschien hadden jullie al onder de groene zoden gelegen zonder die prikken!
Naam:
Han Messie
Datum:
12 april 2022
Email:
hmessielive.nl
An, nu de Coronamaatregelen aan het verdwijnen zijn, hoeven we die prikken, die we nog moeten nemen niet zo voor ernst te nemen.
Jouw verhaal is een aangrijpende terugblik op wat er al is ingespoten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)