Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een ooglapje…gratis

Elke dag wel iets banaals, leuks, aparts of mafs om over te pennen/ schrijven, tenslotte zijn het nog altijd de heel gewone dagelijkse dingen die je dag bepalen immers? Al een poosje ben ik op zoek naar een doodnormale pyjama. En nou weet ik best wel, waar Abraham de mosterd haalde, dus weet ik heel goed de winkels te vinden die me aan bovengenoemd object kunnen helpen. Maar het gaat niet zomaar om een pyjama natuurlijk, neen, het moet in elk geval een outfit zijn, waarin ik me niet bijkans ophang. Want wat is het geval: wel, ‘s nachts zit er een soort “oedeemkous voor de nacht” om mijn ene arm, is niks mis mee en houdt de boel in toom zeg maar, echter kun je dan niet meer in alle kleding komen, omdat het natuurlijk dikker is en dus automatisch kleding wijder moet. Alles om te voorkomen dat de arm opblaast en ik er als een Michelen-poppetje bijloop, wat overigens nog knap pijnlijk is ook - maar dit terzijde.

Talloze winkels heb ik met mijn aanwezigheid blij gemaakt en net zoveel keren onverrichterzake ben ik weer vertrokken ook! Vriendinnen keken mee, hielden me op de hoogte en tja, als het niet goed werkt dan trek je het niet meer aan en ook dat is zonde natuurlijk! Wat schetst mijn / onze verbazing als we vanmorgen bij de Lidl zijn en daar in de bakken pyjama’s tegenkomen, nou ja, niet letterlijk natuurlijk maar liggend in de bakken met aparte spullen. Ik pak er een verpakking van uit en zeg: kijk nou, wat is dit nou? Geen idee zegt eega, tja ik dus ook niet maar het hoorde dus bij die verpakking en ik besluit er eentje mee te nemen, de prijs was ook nog heel erg aantrekkelijk namelijk.

Als ik het aan een nader onderzoek ontwerp blijkt dat er een ooglapje bij zit, hihi, in precies dezelfde kleur als de rest! Nou heb ik dat ding niet nodig maar aangekomen bij de kassa, zeg ik tegen de dame die de boodschappen aanslaat: zag je dat, een ooglapje bij de pyjama? Ze kijkt me verbaasd aan en ik verduidelijk: kijk- bij die pyjama krijg je ook een ooglapje, je moet er maar opkomen, waarop haar reactie is: goh, dat wist ik niet, die ga ik zo ook halen want ik ben juist op zoek naar zoiets! Kijk, een mens geholpen en zelf iets rijker waarvan ik nog niet zeker weet of ik het sowieso gebruik maar handig is het wel!

En zo, is er altijd wel iets, om over te reppen vergeten we de vervelende dingen, want leuke dingen, die zijn er nog steeds zat, al zou je denken van....

Schrijver: An Terlouw, 16 april 2022


Geplaatst in de categorie: vrouwen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 368Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
17 april 2022
Dank voor je reactie Richard, worstel niet te lang, is niet gezond
Naam:
Richard Bahl
Datum:
17 april 2022
Op zich eens met de schrijver, dat elke dag 'wel iets banaals, leuks, aparts of mafs' bevat. Daarover dan schrijven is letterlijk een verhaal apart. Maar ik aarzel over het belang van te veel verhaaltjes over 'iets banaals'. Zelf overweeg ik inzenden van een verhaal over een verstopte doucheput. Met als verrassing de vondst van een gedeeltelijk verloren gegane Barbiepop in de afvoerleiding. Maar het thuisfront houdt mij liefdevol, maar krachtig tegen. Zodat ik in alle rust zelf mag worstelen met de banaliteiten van het dagelijkse leven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)