Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Armoe troef! De schande van dit land en deze regering

Zo ongekend triest, een 80 jarige man die moet stelen om eten te hebben, zo ongekend triest dat dit in ons welvarende land voorkomt! Stelen is natuurlijk niet direct een optie maar het water moet de man aan de lippen gestaan hebben, want op die leeftijd ben je niet op het dieven pad terecht gekomen, toch? Mensonterend wat er nu gebeurde immers: werd ie door de mensen van AH aangehouden en weet je: dat snap ik wel, want jatten is geen optie, maar in dit geval had het Appie gesierd als ze dit binnenskamers hadden gehouden, dat sowieso. Al moet ik zeggen dat mensen hartverwarmend reageren door de man nu van boodschappen te willen voorzien…

Het doet me even denken aan iets wat ons hier overkwam een paar jaar geleden alweer, een bekende vriend was te grazen genomen middels geld lenen en zat aan de grond. Die durfde gewoon te vragen of: ik hem wilde helpen en ja, dat deed ik dus. Want daar zijn vrienden voor, de knul is geholpen, was hartstikke dankbaar en dat volstond, nou ging het niet om schokkende bedragen maar het laat me stil staan bij wat er nu dus vreselijk mis is hier in ons zo geweldige land!

Ja, er zijn voedselbanken, ja- er is hulp als je dat- denkt nodig te hebben, maar als ik denk aan die man, die beleg meenam, dan zitten er 2 kanten aan dit verhaal want: beleg jatten is dan niet eens de eerste prioriteit, je kunt tenslotte ook volstaan met een pot pindakaas, een kuipje smeerkaas of zoiets en dat hoeft lang zo duur niet te zijn, maar dat is mijn versie en komt vooral omdat ik dat dus wel lust!

Als het nieuws aandacht besteed aan de diefstal en er talloze reacties op binnen komen, variërend van- mensen die zijn boodschappen willen betalen, tot - mensen die hem ermee willen helpen, dat is Nederland ten voeten uit! We helpen waar we kunnen! Maar: in datzelfde bulletin komt het bericht over de miljarden die intussen al aan oorlogstuig zijn uitgegeven en begrijp me niet verkeerd, ook ik vind dat de Oekraïne moet worden geholpen, maar ik vind eveneens dat: men hier ook zijn best moet doen om dit soort schrijnende gevallen onder de loep te nemen!

We zijn een mooi land, een rijk land en die rijkdom mag niet alleen te beurt vallen aan de mensen die….onder de 80 zijn!

... Diefstal wordt bestraft ...

Schrijver: An Terlouw, 25 april 2022


Geplaatst in de categorie: ouderen

4.0 met 1 stemmen 866Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
26 april 2022
Email:
hmessielive.nl
Een schandaal dat we zo veel geld uitgeven aan oorlogstuig, en dat heel wat minder geld de hulpbehoeftige mensen aan iets kleins en zegenrijks kan helpen.
Velen zullen geneigd zijn om zo'n man van 80 jaar niet zozeer voor ernst te nemen.
Een echt kenmerk voor ons overbevolkte land is dat we de minder bedeelden over het hoofd zien....
Maar ja, ik hoop dat de man van jouw verhaal toch bij de voedselbank terecht zal kunnen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)