Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Regen?

Vol verwachting klopt ons hart, verlangend naar het beloofde vocht en de dreigende wolken vanmorgen gluur ik naar de buienradar, want tja dat is bij uitstek de juiste manier om erachter te komen in welke outfit je jezelf moet steken voor je de deur uitgaat.

Een paar dagen is het zo warm, oh heerlijkheid na die talloze dagen dat we allemaal klaagden- wat is het koud wat is het nat, ik wil de zon! En dan komt de zon, verpletterend ook nog, warm, jazeker wel en oei wat staan de plantjes te schreeuwen om vocht? Vol verwachting klopt ons hart, wanneer de grijze partij in aankomst zijnde wolken steeds naderbij komen.

Man vraagt: wanneer en ik zeg, kijkend op de radar zonet genoemd, elk moment! Tja, nog niet uitgesproken vallen de eerste druppels, eerlijk waar. Tellen had geen zin, want het stopte eerder dan het begonnen was. Maar: de grijze lucht beloofde veel meer en zo, zaten we te wachten met open deuren en ramen…

Een lieverd op afstand, wonend in een andere provincie zei: de regenton is leeg…ik zeg- wacht maar er komt regen jouw kant op, immers zag ik op de radar..,juist!
Het volgende buitje mocht geen naam hebben, maar- even later viel er wel een lollig buitje, de blaadjes van de planten lieten weten in hun nopjes te zijn….maar even snel als de bui begon, stopte ie er ook mee…

Straks valt er nog wel wat…maar neen, dat was teveel verwacht.
De lieverd in de andere provincie zei: er zit twee centimeter in de regenton….mijn antwoord?
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert….

Schrijver: An Terlouw, 16 mei 2022


Geplaatst in de categorie: natuur

2.8 met 12 stemmen 237Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
19 mei 2022
Han, dank voor je reactie en jazeker voel ik met gedupeerden mee, maar kon het niet laten om een kwinkslagje te maken! Blij met de giga bui van vanmiddag.
Naam:
Han Messie
Datum:
18 mei 2022
Email:
hmessielive.nl
An, een lollig verhaal over de kleine buitjes. Blij met elke druppel... Maar laten we voor boeren en tuinders bidden dat er toch sterkere buien mogen komen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)