Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Deksels

Hoe iets simpels je soms ten einde raad kan maken, ongelooflijk.
Komt mijn vrouw aangezet met een klein potje yoghurt. ‘Ik heb wat van die yoghurt, die ik gisteren bij die boerderij heb gekocht, voor jou in een potje gedaan – moet je eens proeven, ik vind er niks aan, het lijkt wel karnemelk.’

Ik draai het dekseltje van het potje, leg dat links van me neer en pak daarna mijn potje honing uit de kast. Want ja, sinds ik ooit in Griekenland ben geweest neem ik de yoghurt altijd met honing. De Griekse yoghurt wel te verstaan met een vetpercentage van 10% - heerlijk romig en schandalig lekker. Eén van mijn weinige zonden – die vette yoghurt. Maar ik doe over zo’n beker wel meerdere dagen, dus valt het ook nog wel mee eigenlijk.
Maar goed, ik zet het potje bloemenhoning links van het potje yoghurt en lepel honing in het potje. Zet het potje honing neer, en leg het dekseltje rechts van het dekseltje van de yoghurt en roer de honing er goed door. Mijn vrouw had mij het zien doen, bleek achteraf.

Goed ik sluit de honingpot af met het dekseltje dat bij het yoghurtpotje hoort. Hé, dacht ik nog ik heb het dekseltje blijkbaar geforceerd. Hij slipt. Nou ja wat maakt het ook uit. Na een poosje gesmikkeld te hebben, de conclusie – het is dan wel geen Griekse yoghurt, maar met honing smaakt het redelijk.
Goed, ik was na een wandeling misschien een beetje duf en het was ook zo warm die avond. Ik weet het, alvast een zwak excuus; heb ik het potje keurig omgespoeld en zou het deksel, dat er op zich prima op paste, vastdraaien. Verdorie dacht heb ik dit
dekseltje ook al geforceerd? Het paste perfect maar pakte de draad van het potje niet.

‘Sorry, maar ik geloof dat mijn vingers vandaag in een gewelddadige bui verkeren,’ zeg ik tegen mijn vrouw.
‘Hoe dat zo?’
‘Nou eerst heb ik het dekseltje van de honing gemold en daarna ook nog eens die van jouw yoghurtpotje.’
‘Hou je mij voor de gek of zo? Moet dit grappig wezen?’
‘Nee, hoe bedoel je?’
‘Nou je ziet toch ook wel dat dit het dekseltje is van de honingpot.’
Ik kijk verbaasd en met m’n duffe kop, kijk ik haar aan en zeg: ‘Ach natuurlijk, wat stom van me, dat ik die verwisseling niet heb opgemerkt.
Even onder ons lieverd,’ zei ik, ‘dit super onnozele voorval blijft onder ons toch?’
‘Wie weet schat,’ zegt ze, ‘wie weet.’

Mij rest het dus, hierbij dit gelijk maar aan de grote klok te hangen, zodat de hele familie het verhaal al kent voor ik een eventueel verjaardagsvisite afleg.
Deksels nog aan toe, dat mij dat nu moet overkomen.


Zie ook: https://www.gedichten.nl/.../gedichten/gedicht/192926.html

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 18 juni 2022


Geplaatst in de categorie: overig

3.3 met 3 stemmen 114Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
19 juni 2022
En hoe zoiets simpels als een deksel een glimlach op mijn gezicht kan brengen! Geweldig geschreven en heel graag gelezen, nooit voor jezelf houden hoor!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)