Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Van die heel gewone dingen…zoals horren schoonmaken?

Iedereen kent of heeft ze wel, een hor om te voorkomen dat die lastige zoemende beestjes binnen komen, zonder dat ze uitgenodigd zijn. Of die gore vliegen, ook al geen vrienden van me. Dus zitten er in huize T horren voor de ramen! Een uitkomst natuurlijk en bij de overstap naar dit appartement was ik in de gelukkige omstandigheid dat er een buur ging verhuizen waar ik netjes aan ging vragen of ik soms de horren mocht overnemen. Nou zei de dame, je mag ze zo meenemen hoor! Dus twee horren in de juiste maat en ik was blij!

Een jaar of twee terug besluit ik er een doekje overheen te halen, niet wetende dat het gaas dus domweg naar de filistijnen was, ik ging er zo doorheen, maar geen malheur, na twintig jaar (immers zaten ze bij de buren ook al een poosje in de raamopening) mocht er wel eens nieuw komen. En zo, togen we naar de winkel waar de eigenaar zei: u heeft al horren, dus waarom nieuwe dan? U kunt ze ook brengen zodat ik er nieuw gaas inzet. Kijk: dat is een geweldige meedenk-actie en we brachten de horren erheen, fluitje van een cent.

Een dag later is het al klaar ook, waarbij ik beken dat de man weet dat we ons hier geen prikken van beestjes kunnen veroorloven. Dus hij maakte er haast mee, hoe lief is dat?
We zijn inmiddels een jaar verder en onze hulp gaat de boel buiten doen. Eega haalt op mijn verzoek de horren eruit en ik ga in de zoekmachine op internet even kijken op “horren schoonmaken” want tja, dat had ik de vorige keer immers niet goed gedaan! Ik vraag aan de hulp, heb je de douche al gedaan, bevestiging komt en ik zeg: oei vervelend want de horren moeten in de douche! Geeft niks zegt ze, loop ik het straks nog even na!

Ik zet de twee aluminium horren in de cabine en zet de douche aan ( waterbesparende douchekop hoor), laat het water erover heen gaan en er komt regelrechte bagger vanaf! Van dat ene jaartje notabene! Kun je nagaan wat die dingen nog tegenhouden, behalve muggen, vliegen, spinnen en ander gevleugelde nare beestjes, houden ze dus ook een behoorlijke portie vuil tegen en dát zag ik niet aankomen!

Ze blinken weer in de schoongemaakte omgeving, het gaas is schoon en je kunt er weer doorkijken, hoe heerlijk is dat! Blij met iets simpels!

... Vuile horren ...

Schrijver: An Terlouw, 11 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: hobby

3.7 met 6 stemmen 694Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)