Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Alleen het woord al; crisis

Ons land is bedolven onder een deken gemaakt van crisis, een nieuw materiaal wat uitgevonden is en in vrijwel alle sectoren wordt gebruikt dus! Een meegaande stof, een materiaal wat zo buigzaam is als een elastiekje en net zo stevig dus? Zo sterk dat het bij iedereen, achter welke voordeur dan ook, wel een keer wordt gebezigd! Crisis, een klein woord, van buigzaam materiaal en in alle beroepen wordt het gebruikt, jawel!

Daar: waar crisis nog wel eens voorkwam in een enkele keer als bijvoeglijk naamwoord is het nu een heus- zelfstandig naamwoord geworden, immers, waar wordt het niet gebruikt, bij de boeren, - personeelstekorten, apenpokken- virus , asielopvang, energie, gas, identiteit, persoonlijkheid, portemonnee, bankrekening ( als blijkt dat de maand langer is dan het geld wat je te besteden hebt)

En wat te denken van de kabinetscrisis, ik vind nu toch echt dat- er zoveel onnadenkende irrationele figuren ons land besturen, ( oké, dat proberen maar erin falen dan) dat het hoog tijd wordt de mensen niet alleen de oren te wassen, maar compleet in de tobbe te stoppen en daarna te vergeten, hoe ze eruit te halen!

De ene hand weet niet- wat de andere mond uitspreekt en daar heeft de goedgelovige meute meer dan genoeg van! Zullen we er nog een crisis bijzetten? De crisis van: hoeveel mensen zijn het woord spuugzat? Ik in elk geval wel, immers is het woord uitgevonden door mensen die: de ellende zelf mede- veroorzaakt hebben! Dus hebben we een crisis- regering en dat is pas erg!

... Een crisis verhaal ...

Schrijver: An Terlouw, 21 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: emoties

2.7 met 3 stemmen 145Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)