Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Dierendag 2022

En zo is het vandaag 4 oktober, Dierendag waarbij geen enkel dier overslagen mag worden als het gaat om een beetje verwennerij. Oké, behalve die mug dan, die sloeg ik net de hersens in nadat ie me genoeg geterroriseerd had, alhoewel? Zouden muggen eigenlijk wel hersens hebben, is iets wat ik me tegelijk afvraag?

Nou is het dus zeker geen garantie om - als je in het bezit bent van hersens - je die dan ook gebruiken kunt en zult? Kijk naar al die gewetenloze maatpakken in Den Haag daar hebben ze (ja toch?) hersens maar die kunnen net zo goed al op wachtgeld staan, want gebruiken nee, dat doen ze niet, de hersens dan, een enkeling daargelaten.

Het vertrouwen in Den Haag is onder de nullijn gezakt en dat is nog netjes want in feite zouden ze helemaal in het rood moeten staan? Bijna allemaal dan? Wordt het dan ook tijd dat zij die daar zitten er ook rente over gaan betalen? Dat zou pas een hele eerlijke zaak worden, net als de immense verhoging van het koninklijk huis. Ook een volkomen onterechte beslissing om die mensen een dergelijke verhoging te laten toekomen, is mijn idee en met velen met mij.

Er gebeuren zoveel oneerlijke zaken dat het bedroevend is, in het programma: ongehoord nieuws werd er geopperd dat men vraagtekens zet bij het feit dat vluchtelingen in de watten worden gelegd en ons eigen volk geen boodschappen kan doen?

Nou ben ik het met die watten niet helemaal eens, want een buitenplek om te slapen lijkt me niet al te lekker net als het in de rij staan om een toilet te bezoeken, maar dat zijn de andere kanten van het verhaal, nietwaar? Feit is en blijft dat: de mensen die nu buiten slapen alleen de zorg maar hebben voor het nu - en dus niet voor alle ellendige financiële zaken zoals ze nu gepresenteerd worden? Dierendag 2022, is het een idee om een bot aan elk maatpak te geven?

Laten we wel zijn, het vertrouwen in de dieren (behalve die mug van zonet) is niet gezakt naar de nullijn, zal dat ook nooit doen, maar laten ze daar eens nadenken, met de aanwezige hersens of ze in de buurt kunnen komen van de dieren van nu? Dan ga ik nadenken over een dag die in het teken staat van maatpakken, alhoewel ik betwijfel of dat ooit zover komt, maar ach, we moeten hoop houden toch?

Schrijver: An Terlouw, 4 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: dieren

1.4 met 5 stemmen 153Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)