Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Shocking klem!

Wat een ervaring en wat een misère zeg! We proberen gewoon bij de winkels te komen en dat gaat, mits je netjes de regels opvolgt, nog heel erg goed mag ik wel zeggen, maar dan, vanuit het niets besluit de draaideur een soort van eigen leven te gaan leiden en zegt: stop als ik op de helft ben.

Boem, kleun, vast! Als een huis, als een safe kortom geen beweging meer in te krijgen! Achter mij wil iemand net als ik ervoor deed, tussen de deur stappen, tot hij ziet dat er geen beweging in zit! Hij doet verwoede pogingen me te redden, pogingen die op niets uitlopen want: de deur staat vast en ik sta erin!

Aan de voorkant lukt het iemand nog net om door de openstaande spleet te glippen maar ja, die spleet heb ik niet eens. Ik kijk verbaasd naar de menigte die me meewarig komt bekijken, men duwt en trekt, geeft adviezen waar ik niets mee kan. Ik besluit te blijven waar ik ben, ach, een andere keus heb ik tenslotte niet? Dan staat er iemand in uniform te gebaren dat hij wel even gaat bellen, hij pakt zijn mobiel en intussen zit ik nog steeds, de uniform-man had nog wel wat zetjes gegeven, wat geduwd hier en daar maar zonder resultaat. Ik zit!

Er is een kwartier verstreken, of iets meer want ik beken eerlijk dat ik, toen ik door die deur wilde gaan, niet op de klok gekeken heb, dus of het nou 5 minuten was of een half uur, geen flauw idee. Waar ik inmiddels wel een idee van heb is hoe dieren zich moeten voelen in de dierentuin, achter glas dan, want daar zit ik ook, oké, je hoeft geen kaartje te kopen dat scheelt dan weer!

Even later komen er diverse sirenes onze kant op, jawel de politie volgt ook. Het is toch wat, je zou haast denken dat ik een draaideur crimineel ben? Een paar potige, aardige mannen komen in gezwinde pas richting draaideur, zien me meewarig aan en hebben een soort gereedschap bij zich waarmee de deur als het ware 'uit zijn voegen wordt getild'. Ik heb vrije doorgang, jawel!

Met een “dank jullie wel hoor” en excuses van de uniform meneer rijd ik door…. Weer een escapade overleefd, een draaideur die vast liep!

Schrijver: An Terlouw, 15 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.1 met 18 stemmen 233Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
17 oktober 2022
Ada, lief je reactie en eerlijk gezegd zou ik zelf ook dubbel liggen als het een ander betrof dus ja, logisch hoor!
Naam:
Ada
Datum:
17 oktober 2022
Hee An wat een pech weer gelukkig heb je het overleefd maar eerlijk …. Moest stiekem ook wel ff lache zag het voor me
Naam:
An Terlouw
Datum:
17 oktober 2022
Ja Han,dank je wel voor je reactie…
Naam:
An Terlouw
Datum:
17 oktober 2022
Ditheke, dank je wel
Naam:
Han Messie
Datum:
17 oktober 2022
Email:
hmessielive.nl
An, het waren een paar benauwde ogenblikken. Maar je hebt toch als steeds weer de slagvaardigheid om van zo'n onaangenaam gevalletje een komische vertelling te maken.
Naam:
Ditheke
Datum:
15 oktober 2022
Smakelijk verhaal, kan alleen jou overkomen. Het is dat het natuurlijk niet leuk is, als je het meemaakt, maar grappig is het wel. Gelukkig goed afgelopen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)