Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wie draait er voor de kosten op van:

Op een druilerige dag zoals vandaag, je niet drijfnat thuis wilt komen van een onfortuinlijk ritje, je eigenlijk toch buiten niks te zoeken hebt zit ik, zonder de verwarming aan, zonder verlichting eveneens me iets af te vragen! Ik zwalk naar Google, bij uitstek de machine waar je met heel veel vragen terecht kunt en die ook meestal beantwoord krijgt? Zo vroeg ik me zaterdag af- omdat ik de mix voor hachee vergeten was, of ik die eigenlijk wel nodig had en warempel, het was niet nodig en dus: maakte ik het zonder het gebruikelijke pakje van Honig, ach - het werd tenslotte vroeger ook niet met een pakje gemaakt en dus ook nu niet, gemist werd het evenmin en dus zaten we aan een zalige Honig-mix-loos diner van hachee met rode kool!

Vandaag zat ik met een vraag waarvan ik dacht: ik zoek even op die zoekmachine. Want wat is het geval, we besparen ons qua energie een slag in de rondte, zo is de verwarming nog niet aan geweest omdat de ‘kou’ nog steeds te verdrijven is met sokken en een plaid, letten we meer (nog meer dan ervoor) op de lichten die bijtijds uitgaan en ineens komt Willie Wortel met zijn lampje boven m’n hoofd want ik vraag me af: wie betaalt nu eigenlijk de verwarming in de overheidsgebouwen?

Is het namelijk niet zo dat die panden er staan van belastinggeld? Wie draait er dan op voor de kosten qua onderhoud en bijvoorbeeld warmte? Gemeentehuizen, scholen, overheidsgebouwen en wat dies meer zij, wie betalen daar de energiekosten van? Ik heb eigenlijk geen idee, maar zit toch met het idee, worden we nou dubbel te grazen genomen wat het betalen van energie betreft?

Gewoon op een druilerige maandag, zittend onder een plaid vraag ik me af: wie betaalt de airco en alle andere energie verslindende zaken in die panden? Net als die van bijvoorbeeld paleizen, opvangcentra, etc. etc.?

Schrijver: An Terlouw, 17 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.7 met 6 stemmen 129Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
28 oktober 2022
Lieve Han, allereerst dank voor je spontane reactie en jawel, in elke dag zit wel een positief dingetje of een grote schaterlach! Vervelen is er niet bij en vermaak dat doe je zelf! Jij ook toch? Je moet wel met al die rot berichten…..
Naam:
Han Messie
Datum:
24 oktober 2022
Email:
hmessielive.nl
An, je weet zoals altijd op trieste regenachtige dagen je vermaak te vinden, en naar ik hoop zullen jouw verhalen ook jouw lezers ertoe aanzetten om bij verveling thuis steeds iets te vinden om zich bezig te houden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)