Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het loont de moeite om te kijken waar je voor betaalt!

Het zijn de kleine dingen die ‘t ‘m doen. Duidelijk. En waarom zeg ik dat: wel, we leren allemaal om op te letten, kijk alleen al naar het verbruik van energie en ik zeg eerlijk dat we niet in de kou gaan zitten, maar wel wordt op op diverse dingen heel alert gereageerd en doen we wat we kunnen!

Dat er meer dingen zijn waar je op moet letten, daar kwam ik gisteren achter, bezig met internet bankieren en ingelogd zijnde op de ING, valt mijn oog op een bedrag iets meer dan €8,- en denk- toch eens even kijken waar ik dat voor betaal…tenslotte is het iets wat we elke maand betalen ook nog en is het best een beetje slordig (beken ik eerlijk) dat ik niet precies weet waar het voor is.

Kijk, verzekeringen en dergelijke dat weet ik wel maar dit bleef spelen, met mijn gedachten dus en ik ga op zoek! Dan blijkt dat we een zogenaamd Royaal pakket hebben! Huh? Ik lees verder en zie dat er dus betaald wordt voor dingen die we helemaal niet hebben of gebruiken, zoals credit cards! Ooit in periodes dat we nog naar het buitenland met vakantie gingen (lang geleden dus) waren die dingen een uitkomst, maar nu hebben we die dingen niet eens meer en zelfs ingeleverd op de bank ook, dus in feite zou men daar best stil hebben mogen staan bij het feit dat we die dingen niet meer hebben!

Toch betalen we al jaren voor een Royaal pakket terwijl we sinds gisteren met €5 qua maandelijkse bijdrage omlaag gegaan zijn! Toch best lonend, nou nog even kijken of de bank ook vindt dat we misschien wel recht hebben op een teruggave van een paar jaar teveel betaalde kosten? Want €60 per jaar is best een bedragje, maal een jaar of 10-15? Wanneer precies we die kaarten hadden, ook al geen flauw idee maar wel dat het erg lang geleden is..

Je staat er niet bij stil dat dit soort acties alleen maar qua innen, pas stop gezet wordt als je dit zelf aanvraagt, in tegenstelling tot het feit dat: we die kaarten in zijn gaan leveren op het kantoor zelf notabene, dan verwacht je al helemaal niet dat men toch die kosten doorberekent? Ik tenminste niet.

Het loont dus altijd om even te kijken of je teveel betaalt voor producten die je niet (meer) hebt. In ons geval scheelt het in elk geval een leuk bedrag… Mocht men van de bank dit lezen, laat ik het weten, zeker als ze het teveel berekende bedrag terug storten!

... Automatische afschrijving van de ING ...

Schrijver: An Terlouw, 15 december 2022


Geplaatst in de categorie: geld

3.5 met 2 stemmen 508Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
17 december 2022
Email:
hmessielive.nl
Die kleine bedragen, een lastig gedoe om daar steeds op te moeten kijken. De modernisering van betalen en ontvangen toont ook des te meer zijn nadelen.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
15 december 2022
Misschien verstandig zelf te bellen met je bank? En dat je van plan bent een clubje op te richten van overige 'slachtoffers'?
Ik voorspel dat ze snel zullen komen met een positieve reactie :)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)