Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Regenkapje

Soms krijgen we net als een groot deel van de Nederlandse bevolking iets toegestuurd van de Vriendenloterij. Soms iets nuttigs, soms denk je hoe komen ze er op. Laatst een mooi klein handig boekje met allerlei vogels en hun namen e.d.. voor als je mocht willen weten wat er zoal in je tuin en daarbuiten rond fladdert.

Dit keer pakte ik het kadootje uit en dacht: goh, hoe bedenken ze het.
Natuurlijk lees ik, zoals menig man, niet altijd de gebruiksaanwijzing of waar iets voor bestemd is. Dat zie je immers meestal gelijk, in dit geval was het ook duidelijk – een vrouwelijk regenkapje, versierd met – ja echt waar weer vogeltjes. Maar aan de hand van het boekje kun je nu gewaar worden welke vogeltjes het hier betreft.
Het bijzondere van dit regenkapje is dat het met een rits is uitgerust. Ik zei tegen m’n vrouw, wat ik dus ook dacht: ‘Kijk eens dit is apart – een regenkapje met rits. Hoe bedenken ze het. Als het niet regent kun je er je regenjas en broek of autopapieren en telefoon in bewaren. Een soort van polstasje met meerdere functies.’

‘Laat eens zien?’ zei ze. Met een gulle lach zei ze: ‘Man, dat is toch een toilettasje.’ 'Wat is dat een toilettasje, iets voor op het toilet? Onzin: ‘Nee echt, kijk hij past precies.’ Ik zette het op m’n hoofd en inderdaad hij zat perfect.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 24 december 2022


Geplaatst in de categorie: overig

4.2 met 4 stemmen 84Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
25 december 2022
Email:
hmessielive.nl
Grappig hoe je zo'n vermeend regenkapje voor allerlei verschillende dingen kunt aanzien en gebruiken, voordat de uiteindelijke bestemming duidelijk wordt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)