Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De serieverkrachter van Almkerk

Het is rond 19.00 uur en dominee Marinus van Geloven uit Waalwijk zit midden in zijn preek. Normaliter zitten de kerkmensen al verkrampt in de stokstijve kerkbanken, maar sinds er in Almkerk een serieverkrachter bezig is, zitten zij als bewegingloze zombies tegen elkaar aangedrukt. De enige beweging komt van hun kaken, die driftig op King-pepermuntjes zuigen. Wanneer iemand het aandurft om op een pepermuntje te bijten, dan wordt er boos en beschuldigend naar die persoon gekeken. 'Broeders en zusters', kermt dominee Marinus, 'wij weten allemaal hoezeer God Almkerk op de proef stelt, hoe wij worden geteisterd door een boosaardige ongelovige, die onze vrouwen op een genadeloze wijze van hun eer berooft en die mogelijk denkt, dat hij daarmee weg kan komen, maar onze God, lieve broeders en zusters, is een rechtvaardige God en een God, die alles in de smiezen heeft, Hij weet precies wie die gewetenloze serieverkrachter is, die Almkerk de stuipen op het lijf jaagt, Hij zal niet rusten eer Hij de boosdoener heeft ontmaskerd en gestraft, Hij kent die misdadiger en Hij zal de vrouwen van deze kerkgemeenschap tegen zijn duivelse aanvallen beschermen, Hij zal Zijn met zwaarden gewapende engelen sturen om hem in het stof te doen bijten, maak u geen zorgen meer, broeders en zusters, want wij zijn veilig in Gods handen en er is niemand sterker dan onze God! Het kwaad in deze wereld heeft niet het laatste woord en er is gelukkig professionele opvang voor onze vrouwen, die inmiddels wel het slachtoffer van deze vijandige barbaar zijn geworden. Zij zullen op alle mogelijke wijzen worden geheeld en met name door die Ene Heelmeester, die ons nooit verlaten zal, wat er ook met ons gebeurt en hoe wij ook vernederd worden! Beste gemeenteleden, laten wij elkaar vasthouden en laten wij samen bidden voor hen die door deze misdadige atheïst getroffen zijn, laten wij samen bidden voor een spoedige oplossing van dit collectieve drama, zodat Almkerk weer in vrede verder kan, zodat onze vrouwen weer zonder angst over straat durven gaan, zodat wij weer met louter vreugde in onze harten hier in deze prachtige kerk de God van geloof, hoop en liefde kunnen aanbidden! En hopelijk worden jullie ook spoedig weer verblijd met een eigen, vaste herder, want dat verdient deze gemeente absoluut, zeker na wat het de afgelopen tijd allemaal heeft moeten doorstaan! Moge God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest u en nu met name uw vrouwen zegenen tot in de eeuwen der eeuwen, amen! Laten wij dan nu gezang 300 gaan zingen en er troost en kracht uit putten!'. Terwijl de deels opgeluchte gemeente

'Eens als de bazuinen klinken,
uit de hoogte, links en rechts,
duizend stemmen ons omringen,
ja en amen wordt gezegd,
rest er niets meer dan te zingen,
Heer, dan is Uw pleit beslecht.'

zingen, zit het kerkenraadslid Rogier Fonteijn schichtig om zich heen te kijken, alsof hij de gezochte verkrachter in de kerk denkt aan te treffen. Zijn angsthaasogen volgen altijd nauwlettend alle bewegingen en uitingen van de dienstdoende dominee en dat is nu niet anders. Dit in combinatie met zijn droevige hondenkop en zijn steevast te korte broekspijpen. De altijd vrijgezel gebleven Rogier woont en werkt samen met zijn oudere zus Trudie in de enige hoedenzaak in de wijde omgeving. Rogier en Trudie gaan dan ook nooit zonder een elegante hoed naar de kerk. Het lijkt wel alsof zij op die manier hun winkelvoorraad showen. Als zeer gelovige mensen zijn zij er maar wat trots op dat hun winkel niet ver van hun gereformeerde kerk staat. In het slotgebed bidt dominee Marinus voor een drugsvrij Almkerk en dat de jeugd van Almkerk gevrijwaard mag blijven voor gemene dealers, waarmee hij zinspeelt op het algemene gerucht, dat de plaatselijke dealer en junk Olaf Peters wel eens de serieverkrachter kan zijn, iets wat binnen de gereformeerde geloofsgemeenschap van Almkerk bij de meesten al voor waar wordt aangenomen. Olaf heeft al diverse keren in de gevangenis gezeten, al was dat meestal voor diefstal, want hij moest zijn heroïneverslaving zien te bekostigen. Iedereen in Almkerk vraagt zich af hoe die vervuilde landloper iets van een maand geleden op Vlinderslag 51 kon gaan wonen. Dat moet wel iets met zijn drugshandel te maken hebben, anders kunnen de brave burgers met hun scheve ogen het niet verklaren. Dat de politie daar nog geen inval heeft gedaan, vinden de meesten maar een rare zaak. Blijkbaar staan ze met lege handen, maar voor de verontruste bewoners van Almkerk is het zo klaar als een klontje. 'Ik weet het, ik weet het!', reageerde burgemeester Koos Brokken, 'maar we krijgen geen vat op hem!'. Ondertussen dealt Olaf rustig verder en voorziet hij de jeugd van kleine hoeveelheden hasj, wiet, XTC en lachgas om zo min mogelijk op te vallen en om zo min mogelijk illegaal bezig te zijn, maar toch. Het grote spul verhandelt hij alleen in de grote steden en altijd met zijn vertrouwde handlangers. De markt floreert uitstekend en ze zijn de politie altijd te slim af en vele stappen voor. Overigens sta je er van te kijken wie er in Almkerk allemaal zijn klanten zijn, want zo zijn Rogier en burgemeester Koos ook wel eens bij hem langs geweest. Schijn bedriegt en de wereld is niet altijd zo zoals je denkt dat hij is. Dat er in Almkerk ooit Kasteel Altena met gewichtige bewoners is geweest, kun je je nu ook niet meer voorstellen.

Olaf bespeelt sinds kort een trompet en hij heeft het voor elkaar gekregen, dat hij met de fanfare van Muziekvereniging Nooit Gedacht mee mag doen. 'Een beetje uitbreiding van de plaatselijke klandizie kan nooit kwaad!', dacht hij optimistisch. Verder scharrelt hij al jaren bij het jongerencentrum 'De Pomp', wat als onderdeel van Youth for Christ ideaal voor zijn praktijken is. Ze spelen daar allemaal voor Jezus en dat maakt hem als crimineel zo ongeveer onzichtbaar. Hij speelt de vrome gesprekjes een beetje mee en hij ontdekt al gauw wie er vatbaar is voor zijn drugshandeltje. Genoeg animo daar. Dat geldt ook voor de bezoekers van discotheek 'De Soos', waar de jongeren het liefste compleet uit hun bol willen gaan, maar dat valt daar nogal vies tegen en dan is er Olaf! Olaf met de extatische wondermiddeltjes! Ze lijken soms wel in de rij te staan voor hem, maar dat moet niet al te opzichtig, want het moet natuurlijk wel een beetje onder de radar blijven en geen verkeerde sujetten aantrekken. Nu is Olaf er weer en hij danst met zijn vriendin Aleid van Poelgeest, die net als hem ook geregeld heroïne gebruikt. Beiden zijn graatmager en spierwit. Hun lange, zwarte haren wapperen door elkaar heen, terwijl zij op 'Black Betty' van Ram Jam dansen. Zodra 'Brown Sugar' van The Rolling Stones inzet, glimlachen Aleid en Olaf naar elkaar. 'Moet je dat rare stel daar zien!', zegt iemand. 'Stil man, dat is onze dorpsdealer, een echte killer en mogelijk zelfs de serieverkrachter!', zegt een ander. Bij 'Walk On The Wild Side' van Lou Reed neemt Olaf afscheid van Aleid en zwalkt hij rusteloos door nachtelijk Almkerk. Even lekker zijn benen strekken.

Ter hoogte van Café Cafetaria De Alm rent er een wanhopige jongedame op hem af. Het is de kapster Josefien Dobbelaere en ze is in tranen. Tussen haar gehijg door vertelt ze: 'Ik, ik ben net door een enge kerel gegre-gegrepen!'. 'Rustig maar, schatje, vertel me precies wat er is gebeurd!', zegt Olaf. 'Nou, ik wilde daar ergens rechtsaf slaan en toen kwam die enge kerel uit de bosjes te voorschijn, hij droeg een rubberen carnavalsmasker van een zeerover en een hele hoge hoed, zo'n hele ouderwetse, die Engelsen droegen, en toen nam hij die heel netjes voor mij af, maar daarna werd hij een beest en begon hij aan mijn armen te trekken, hij gooide mij op de grond en daarna scheurde hij mijn trui kapot en toen hij met zijn handen onder mijn BH begon te voelen, heb ik hem een kopstoot gegeven en ben ik snel weggerend!', zegt Josefien met superangstige ogen. 'Welke kant is hij opgegaan?', vraagt Olaf. 'Ik weet het niet goed', antwoordt Josefien, 'het is daar nogal donker!'. 'Lukt het jou om zo gauw mogelijk naar huis te gaan en iemand te bellen?', vraagt Olaf bezorgd. 'Ja-ja, ik zal wel moeten!', zegt Josefien, die al verder sprint. 'Ik ga vast achter die kerel aan!', schreeuwt Olaf nog naar haar. Na verloop van tijd hoort Olaf ergens in de verte een vrouw gillen. Hij snelt er zo snel hij kan naartoe. 'Ze moet hier ergens zijn!', denkt hij, 'maar waar?'. 'Help, help mij dan toch!', schreeuwt de vrouw ineens en het klinkt inderdaad niet veraf meer. 'Laat me los, klootzak, ik weet heus wel wie jij bent, vieze, vuile verkrachter, ik ga nu de politie bellen, gestoorde idioot!', krijst de moedige Sebastiana Brokken, de dochter van de burgemeester. Het is haar gelukt om de onverlaat te ontmaskeren. Zodra de belager Olaf ziet naderen, taait hij af en verschuilt hij zich. Olaf neemt de bevende Sebastiana in zijn dunne armen, terwijl zij de politie aan de lijn heeft. De boze belager komt ineens vanuit een onverwachtse hoek tevoorschijn en hij schreeuwt: 'Ik ga jou doodsteken, vuile teef, kappen met dat gesprek!'. Olaf weet ervoor te springen en zodoende steekt de belager een lang en scherp mes in de borst van Olaf. Daar schrikt de belager zelf van, zodat hij er meteen vandoor gaat. Sebastiana neemt het hoofd van Olaf in haar schoot en zij aait zijn zwarte haren. Zij zegt: 'Dankjewel voor het redden van mijn leven en hou vol, want er is redding onderweg!'. Zodra de politie er is, vertelt Sebastiana hen wie de seriemoordenaar is. Burgemeester Koos komt hard aangelopen en hij sluit zijn dochter in zijn armen. 'Hij heeft mij gered!', zegt zij. 'Wie? Olaf? Dat meen je niet!', zegt hij. 'En hij heeft zijn leven voor jou gegeven, want hij leeft niet meer!', zegt de ambulancebroeder in het voorbij gaan. Even later wordt Rogier door de politie gearresteerd. Hij was bezig om alle hoeden in zijn winkel kapot te beuken, terwijl Trudie hysterisch krijste.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
4 januari 2023


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 37Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)