Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Jaren en jaren geleden

Oh daar komt er weer eentje over energie klagen en jawel, dat doe ik ook met daarbij de vermelding - en vraag: hoe het in vredesnaam mogelijk is om, zoals in ons geval: wind-zon en groene energie de lucht in te blazen! Altijd dacht ik - of wij dan - dat er wijs aan gedaan werd om de zon, de wind en het groen te laten zorgen voor energie. Net als ál die mensen met zonnepanelen, die dachten ook heel slim te zijn, maar dat is van een andere orde nu.

Waar het om gaat is, dat wind, zon en groene energie dus onbetaalbaar zijn geworden, ja echt waar!
Daar, waar we gewoonlijk voor (alleen het elektra want gas is in dit geval niet van toepassing) stroom het (te doen dus) bedrag van rond de €50 per maand kwijt waren, we daar eind van het jaar een groot deel van terug kregen, omdat het voorschot dus twee maal zo hoog was (ja en dan krijg je dat terug dus).

Dus, betaalden we middels automatische afschrijving natuurlijk elke maand €100, maar als je dus de helft gebruikt dan krijg je dus een leuk bedrag terug, altijd beter dan bijbetalen dacht ik zo en ik liet Zon, Wind en Groene energie gewoon staan!

Elke maand stuurt Eneco me een overzicht en we worden kampioen in lampen uit, verwarming niet aan ( nog net geen ijspegels dus), alhoewel de afrekening voor de verwarming een ander verhaal is, die loopt middels een eigen bijdrage van de vve in het complex hier dus die staat ons nog te wachten, maar dat stroom-overzicht kwam dus vandaag, gebruik over de maand december, je zou haast zeggen misbruik want ineens zijn we dus vier keer, jawel 4x zoveel kwijt?

Bijna €200 en tja, het voorschot is de helft dus heb ik wel even dat bedrag aangepast, want een torenhoge rekening in de maand december daar zit niemand op te wachten, hoewel ik beken, ik zat op deze shit helemaal niet te wachten!

Zon-Wind en Groene energie… hoe kan het, hoe bestaat het, hoe is het mogelijk?

Natuurlijk met mij, meerdere mensen, maar ik heb het even over hier, waar een paar lampjes branden, waar met opzet een nieuwe vriezer is geplaatst, waar we ontzettend oppassen met verbruik van en dan toch, een klein bommetje in de vorm van een giga rekening en dat allemaal te danken aan slechts één persoon die het nodig vond een oefening te gaan houden maar er een oorlog mee bedoelde?

En diezelfde dwaas wil vanwege een orthodoxe kerst 1.5 dag bom-vrij hebben, daar had ie eerder aan moeten denken!

Schrijver: An Terlouw, 5 januari 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 3 stemmen 78Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
6 januari 2023
Email:
hmessielive.nl
Tja, als Poetin maar eens besefte hoe hij direct of indirect schuldig is aan het wankelen van heel de wereldeconomie. Nogmaals, kon hij maar van de ene op de andere dag uit de regering verbannen worden!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)