Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mooie Jongen

Hieronder volgt een sprookje. Zo’n hedendaagse dat vaak niet goed afloopt.

Er was eens een meisje van vijftien jaar oud. Zo’n meisje waarbij de vrouwelijke schoonheid heel voorzichtig op het punt stond door te breken. Ze zag er goed uit en was, als een van de weinige meisjes op die leeftijd, tevreden over haar uiterlijk en vol zelfvertrouwen.
Op een foto van haar op een van al die mogelijke sites, waar je iets van jezelf post, had een jongen gereageerd. Het was een heel mooie jongen. Hij was achttien jaar, beweerde hij. Hij bevroeg haar over van alles. Wat voor hobby’s ze had en dergelijke. Ze vertelde dat ze onder andere hield van paardrijden. Dat is toevallig: hij reed ook weleens paard. Verder vertelde zij dat ze ook van sport hield – ze zat op voetbal. Goh, hij toevallig ook.

Na een paar week chatten begon het steeds persoonlijker te worden. Hij constateerde dat ze veel overeenkomsten hadden en dat hij zo’n soort vriendin zocht. Hij vertelde dat hij op het gymnasium zat en later arts wilde worden.
Ze vond het allemaal heel erg aanlokkelijk en dus wilde ze wel zijn vriendin worden.
Hij begon haar foto’s te vragen van haarzelf en haar paard. Ze voelde zich gevleid en kreeg ook foto’s van hem terug. O, wat een mooie jongen dacht ze, daar wil ik wel verkering mee.
De mooie jongen proefde dit ook uit de chatberichtjes van haar. En zei meerdere keren dat ze mooi was. Hij veronderstelde dat ze ook mooie borstjes had en of ze daar een foto van durfde sturen. Na enige aarzeling durfde ze dat wel, want ze wilde hem niet uit handen laten glippen, nu ze beet had. Uiteindelijk besloten ze elkaar te ontmoeten aan het eind van de parkeerplaats achter de MacDonald’s. Hij zou daar om vier uur, na schooltijd, staan in de knalblauwe auto van z’n vader. Zij kwam er exact op tijd en ja hoor daar stond de auto. Ze kon hem niet zien, want de auto had donkere glazen. Maar toen ze instapte zat hij er niet in, maar wel een dikke veertiger.

Ze wou weer uitstappen, maar hij had de deuren al vergrendeld en zei dat hij de vader van de mooie jongen was en dat die verhinderd was. Kortom hij zou haar naar hem toe brengen. Hij reed echter naar een stil naburig verlaten donker bos. Ze begon tegen hem te schreeuwen dat hij haar uit de auto moest laten, want ze begreep nu dat er iets niet klopte. Hij deed haar oneerbare voorstellen en of ze daar maar aan wilde voldoen. Hij had nu naaktfoto’s van haar en zou die gaan posten als ze niet meewerkte. Ze had geen keus, de schande en schaamte zouden te groot zijn, als hij die postte. Iedereen op school zou haar uitlachen.

Wat er toen gebeurde laat ik aan de lezer z’n fantasie over. Toch besloot het dappere meisje het bij de politie aan te geven, zodat die kon voorkomen dat hij de foto’s op internet plaatste. Ze had het kenteken onthouden en de man beloofd de volgende week weer op dezelfde plek te verschijnen. Daar wist de politie hem aan te houden en z’n computer in beslag te nemen.

Ach, dit is zo maar een akelig sprookje, dat tegenwoordig maar al te vaak actueel is.
En het meisje? Ze leeft nog en misschien wordt ze ooit nog eens gelukkig, maar haar wereld was nu even helemaal ingestort en het zal heel veel tijd en moeite vergen om die weer in goeie staat op te bouwen.


N.B. misschien denkt u dat de schrijver er wel heel veel van af weet, nou wees gerust dat is niet zo, maar ik kijk wel eens het programma ‘Web of Lies’ van de zender ID en verbaas me er soms over hoe gemakkelijk mensen in allerlei pijnlijke situaties worden gemanoeuvreerd.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 3 februari 2023


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.0 met 2 stemmen 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)