Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

22 graden in het lege provinciehuis in Groningen

Ed en Willem Bever, zongen ooit het vermakelijke liedje: stroom stroom enz…en stroom is nou juist het oeverloze gesprek van de dag…geen mens is ontkomen aan het feit dat: we sinds die oorlogszoeker bezig is, op te letten wat verbruik van stroom en gas betreft, dat we er allemaal wijs aan doen om minder te gebruiken dat we korter moeten douchen, nou ja moeten- het is wijzer laat ik het zo zeggen?

Een trui aan als je het koud hebt, een vest eroverheen, soms een plaid ook geen overbodige luxe tenminste- als je de verwarming niet aan wilt doen en in ons geval staat dat ding dus te blinken van mooiheid, van functionaliteit, van het toonbeeld van: warmte zeg maar, alleen is tie dus koud!

Dat de knop nauwelijks aangeraakt wordt om hem ook eens aan de slag te laten gaan zodat- we geen jasje, trui, dikke sokken en een plaid hoeven te gebruiken is dus wel duidelijk? Nou wonen wij in een appartement, dus als je niet ‘ gelijkvloers ‘ woont kan dat voordelen hebben, natuurlijk nadelen ook maar die noem ik nou even niet op…
Korter douchen is hier niet echt een ramp, de minuten zijn ruim voldoende behalve als haren gewassen moeten worden want dan sta ik iets langer….moet kunnen nietwaar?

Maar ik beken eerlijk zo zoetjesaan boos te worden als blijkt dat wij- onze stinkende best doen het verbruik te beperken terwijl overheidspanden zonder dat er mensen inzitten ook nog- ver boven de twintig graden zitten, verspilde warmte die nutteloos is, die ook uit onze knip komt en die dus echt zo walgelijk zinloos is dat het te erg is als je met dit soort berichten het nieuws weet te halen! Het gaat in dit geval om een provinciehuis in Groningen!

Net als een school hier in de buurt, geen flauw idee waarom vanaf november vorig jaar- dag en nacht de verlichting in 1 lokaal brandt, jawel dag en nacht! Een paar maanden terug liepen ministers in hun overhemd door het overheidspand? Huh? Tja het was binnen 22 graden, ik zeg je; dat is het hier alleen als de zon onverbiddelijk binnen komt, we laten haar binnen en genieten van de gratis warmte…maar als we dus allemaal onze stinkende best doen, waarom doen mensen dat dan niet die een overheidsfunctie bekleden?

Goed voorbeeld doet goed volgen…en zo stap ik in een bed, waar een kruik ligt, heb ik bedsokken aan, lig onder een paar lagen dekbed en ga wat vroeger ook! Oké ik weet dat niet iedereen er vroeg in ligt maar wat ik wel weet is; als we allemaal meewerken aan het liedje van Ed en Willem, krijgen we ook geen scheve gezichten en die zijn er nou wel!

... Warmte is niet meer vanzelfsprekend: behalve die van de zon ...

Schrijver: An Terlouw, 4 maart 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 86Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
10 maart 2023
Email:
hmessielive.nl
An, die Gebroeders Bever zongen geen stroom, maar stoom. Ja, ik hoor het nog: "met de stoomwet onder mijn kussen, dan heb ik alleen nog maar een mooie droom van stoom, stoom, stoom, stoom, stoom...." De stroom geeft inderdaad heel wat bombarie in deze dagen.
Naam:
Lucie
Datum:
6 maart 2023
Helemaal gelijk. Dit stukje moest maar in de krant. Op de voorpagina wel te verstaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)