Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zin-vol- zin-loos ofwel: een zinloze actie

Wanneer ik geen zin heb, doe ik het doorgaans niet, tenzij het een verplichting is want tja, een verplichte zin is wel even iets anders dan: geen zin hebben vanzelf…en als ik het woord 'loos' erachter zet wordt het ineens een heel ander woord, qua omvang, begrip en inhoud behalve als het om ‘t woord zelf gaat dan want zeg nou zelf: zinloos betekent - zonder zin, maar anders dan - geen zin hebben- natuurlijk?

En nou heb ik die overdenking eens even losgelaten in eerste instantie op datgene wat ik aan het doen was, tot ik bedacht: ik laat zin-en loos los, laat de zinloze actie voor wat het is en ga me bezig houden met iets meer 'met inhoud gevulde' dingen. Dat kan ik me veroorloven vind ik. Niet iedereen kan dat (of wil dat), ook niet iedereen is bij machte om een zinloze actie stop te zetten en iets zinnigs ervoor in de plaats te gaan doen, dat blijkt maar weer eens.

En weet je, soms is het leuk om iets volkomen zinloos te doen, daar valt over te praten en te lachen omdat we dan weten dat het totaal geen zin heeft! Maar soms is het wel zo dat: we overgeleverd aan de goden dan- luisteren naar mensen die denken zinnig bezig te zijn en doordrongen van hun zinvolle bestaan en de zinloze plank dan: volkomen misslaan! Ken je dat? Nou wij ook!

Belanden we aan bij zinvol en ook dat woord is tweeledig, zin- als boven beschreven en loos wat je in allerlei zaken kunt ge- en misbruiken. Er is van alles 'loos' en loze zaken die er niet toe doen maar waar iedereen wel mee te maken heeft- of krijgt, edoch voeg zin- en loos aan elkaar dan heb je zinloos en in feite is deze hele overpeinzing er eentje die: zin-hope- en veel meer loos is!

... Soms…hoeft het niet meer ...

Schrijver: An Terlouw, 6 maart 2023


Geplaatst in de categorie: literatuur

2.0 met 6 stemmen 177Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
12 maart 2023
Hallo Han, je hebt gelijk en ik maar een stille hoop hebben dat het niet op zou vallen hihi. Bedankt voor je reactie
Naam:
Han Messie
Datum:
10 maart 2023
Email:
hmessielive.nl
Zinloos? Ja, het zijn zo dikwijls schijnbaar zinloze dingen, die juist ons leven zo kunnen
verfraaien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)