Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zwevend naar a.s. woensdag…..

Op naar woensdag dat we met zijn allen weer het behang een stipje mogen geven met een rood puntje…op naar de dag van de verkiezingen dus. Als de weergoden het goed hebben, wordt woensdag een stormachtig dagje dus niet alleen voor de mensen op wie je kunt gaan stemmen, maar ook het weer doet mee…voorzienigheid soms?

Ik zweef… zweef tussen twee personen, want waterschap dat weten we hier wel maar die oeverloze lijsten met namen van mensen die ik a- niet mag die ik b- niet leuk vind, die ik c- er een potje van zie maken die ik d- leugens zie verspreiden, kortom ik kan het alfabet wel opnoemen maar dat lost mijn zweven niet op, sterker nog: het maakt ‘t alleen maar lastiger.

Die clubs zijn met teveel, diverse partijen horen volgens mij niet eens in Den Haag maar dat terzijde.
Ik zweef…

Niet gek natuurlijk want het is nogal een groep waar je uit kiezen kunt ( of mag?) immers hebben we stemrecht en moeten er gebruik van maken….ik hoorde afgelopen week dat: er in feite niemand is die Mark kan vervangen, nou ik zeg eerlijk, als er iemand is die juist vervangen moet worden, hij dat is!

Zijn geheugen laat hem nou net iets te vaak in de steek met alle heel nare gevolgen van dien. Hij zit te lang, hij vergeet teveel en als je dit gedrag in de maatschappij vertoont, geloof me, een baas zet je zo op non actief. Dat moet met hem ook gebeuren, weten wanneer je moet opstappen…

Krijgen we het volgende probleem, wie moet er dan die toren in? Er schiet me een sprookje te binnen… met een spinnenwiel ook nog maar zo iemand hebben we dus niet…schiet niet op ook want die prikte zich en sliep tot een prins haar…juist ja, nou die zitten dus ook niet in de club van dwaze mensen…mag ik best zeggen want er was ooit ook een club van Dwaze Moeders..lang geleden…ik zweef nog altijd.

Laat een paar clubjes de revue passeren, maar er is er dus niet eentje bij waar ik stop met zweven en waarbij ik denk: verrek die zegt nou precies wat ik bedoel…behalve Caroline dan en Pieter, die twee praten menselijk maar zijn maar met weinig en zo zweef ik nog altijd..

Afgelopen week kwamen 2 partijen aan het woord, D66 met Jesse en Antje, tjonge jonge die konden zo meedoen met dat nieuwe huwelijks programma, wat een misère als je jezelf zo moet promoten, je zou spontaan gaan vliegen toch? De slijmerigheid droop van het beeld en toen ik neerkwam snel gezapt, warempel ik ging nog hoger zweven…..

Er zijn sowieso clubs waar ik niet op stem. Ook nooit gedaan ook: eigen mening heet dat, ik hoop dat de storm meevalt woensdag want we zijn van plan richting stembureau te zweven en mochten we landen…wel, dan kunnen we een stipje zetten, zelfs 2 op de rollen behang…dan is 1 ding zeker, het zweven duurt tot in het hokje maar erna is dat over…..

Schrijver: An Terlouw, 12 maart 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 95Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)