Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De huidige luier-sensor

Eenmaal van het lachen bekomen, is dit bij uitstek een onderwerp dat een nader betoog behoeft oftewel: hier moet je iets over schrijven, want wat wil het geval: de televisie staat aan en vanzelf komen de talloze reclames voorbij. Ineens hoor ik iets raars: een lekalarm, huh?

Afgeleid van het boek dat ik lees kijk ik met grote interesse naar een reclame van pampers, die luiers die baby’s al bijna aan hebben als ze nog geboren moeten worden, juist die dus! Nou zijn die luiers echt wel handig, prijzig ook maar ja, daar heb ik geen buikpijn van want ze zitten hier niet meer in de luiers dus dat scheelt een berg.

Maar tijdens het blok zie je diverse baby’s in de meest ontspannen houdingen liggen die je maar aan kunt nemen als je slaapt… en dan: gaat het lekalarm dus in, want zodra de kleine slaapt en draait, zit er in die luier dus een soort van opvang-mogelijkheid die ervoor zorgt dat: juist het niet doorlekt in bed of kleding zoals een pyjamaatje…

In gedachten zie ik een soort van luier-zender die afgaat als de kleine moet plassen, maar dat is het dus niet….geen wekker of zo, geen sensor maar een soort van zakje waar de nattigheid inloopt…het kan allemaal en het gooit mij even terug naar de tijd van katoenen luiers en zogenaamde strikslips, die ook handig waren…

Als de luierreclame achter de rug is komt er (hoeveel toeval kan een mens hebben) de andere luier in de vorm van die voor volwassenen, waar een volle beker water in gaat om te laten zien dat men altijd droog door het leven kan… zonder zender trouwens. De uitvindingen staan voor niets op één ding na dan: ik ga de deur uit, oké, zonder pamper en zonder die andere zaken, regenbui op m’n bast…maar ja, ik heb geen sensor en dus ben ik zeiknat!

Schrijver: An Terlouw, 31 maart 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 9 stemmen 168Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ineke Dijkhuis
Datum:
9 april 2023
Het is ongelooflijk wat ze allemaal uitvinden. Ik heb je verhaal met plezier gelezen, An.
Naam:
Han Messie
Datum:
4 april 2023
Email:
hmessielive.nl
An, die reclames over hetzelfde onderwerp hebben elk hun eigen boodschap. Wie weet wat de luierfabricage in de toekomst nog zal melden? In elk geval ben jij na die reclames nuchter de deur uitgelopen en werd je weer eens op gezonde wijze nat gemaakt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)