Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bewijs

Opletten nu, ging daar net met dat typerende loopje de kroeg in. In ieder geval op schema, en staat nu binnen zich vast en zeker een plek uit te zoeken... alsof hij niet weet dat het tafeltje aan het raam vrij is.
Okay, daar schuift hij al aan, jas en sjaal aan de stoel. Je kunt er donder op zeggen dat hij geen contact maakt en zich door de kastelein, die er ongetwijfeld ook het zijne van denkt, ongevraagd een koffie verkeerd laat bezorgen. Zijn grimmige snoet, ongedurig bewegend.
Op de maat van de uitkijk zien we – want we zijn nooit alleen – hoe hij plots opstaat en toch bedaard naar buiten loopt, zonder jas en sjaal, om iemand die net voorbij het café kwam aan te roepen.
Zij, want het is een dame in deze kortstondige kwestie, draait zich om, en dan zien wij het ook. We hebben er niet eens de grofkorrelige foto uit het dossier voor nodig. Ze mag dan wel op haar lijken, maar is slechts iemand die door bepaald toeval gelijkenissen vertoont met een ex geliefde van hem, waar wij ook wel meer over zouden willen weten.
Eer zij in de verte zal oplossen zonder details heeft hij zich, al lang weer doordrongen van de feiten omgedraaid, en zien we dat hij aan het tafeltje zit met een krant voor zich die hij ongezien uit het krantenrek moet hebben gegrist. Een situatie die met gemak uit de hand kon lopen bleek voor de barman met één blik te klaren, want er gebeurt verder niets. Maar wat zal hij straks opkijken wanneer hij thuis ontdekt dat hij zijn sjaal, die we zojuist hebben veiliggesteld, vergeten is.

Schrijver: Patrick Schuiling, 23 februari 2024


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.0 met 1 stemmen 46



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)