Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

'S NACHTS IN DE DIERENTUIN

Elke avond, als de bezoekers van de dierentuin en de oppassers naar huis zijn gegaan, maken de apen de dierenhokken open. De meeste sloten openen ze met sleutels, die ze bij de oppassers hebben buitgemaakt en hoog boven in hun hokken hebben verstopt. Voor de rest van de sloten gebruiken ze verbogen haarspelden en brillenpoten, die ze van bezoekers hebben afgepakt.
Alle vrijgelaten dieren gaan broederlijk naast elkaar naar het grote grasveld in het midden van de dierentuin. De dieren staan elkaar niet naar het leven omdat ze eten genoeg krijgen van de oppassers. Ze vinden het veel leuker om met elkaar te spelen.
Kleine dieren mogen op de rug van de vogels een eindje mee de lucht in, of rijden een stukje op de rug van grotere dieren. Er vormen zich groepen die samen muziek maken of een fanfare-optocht houden door de tuin.
Er worden allerlei spelletjes gedaan. 'Jagertje' is het meest geliefd, zowel de roof- als de prooidieren vinden dat heerlijk spannend. Muizen mogen ook best op wilde katten jagen, het gaat om het plezier en de spanning.
U weet dat allemaal allang? Dan hebt u zeker, net als ik, die doorgang achterlangs bij het olifantenhok ontdekt? Bent u soms die grote zwarte bouvier, die altijd de maat blaft bij de fanfare en die zo goed op zijn achterpoten kan lopen?
Niet verder vertellen hoor! Stel je voor dat alle katten en honden het wisten! Dan duurde het niet lang of de mensen kwamen erachter en dan was het uit met de pret.
Maar wat hebben we leuk kat en hond gespeeld de laatste keer! Je leek precies op Minet, die malle kat van de buren!
''HOWOEFF! HOWOEFF! HOWOEFF! HOWOEFF! HOWOEFF! HOWOEFF!''


Zie ook: http://www.bloggen.be/ikdenkhetmijne

Schrijver: Katja Bruning, 6 januari 2002


Geplaatst in de categorie: vrijheid

1.7 met 19 stemmen 2.380Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)