Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Studie over lentedromen

Lentekriebels

Op de achtergrond klinkt Ricky Martin, haar heupen lijken te willen bewegen op zijn latijnse ritmes. Hmm, op zo’n heerlijke zomerdag als deze hoor je buiten te zijn. Nu wil het dat ze over twee weken tentamens heeft voor haar studie, die haar evenveel doet als de muziek die de kamer vult. Een verrukking om je zo heerlijk vrij te voelen. Het is eind februari, maar gewoon heerlijk weer. De studieboeken liggen torenhoog op haar bureau, klaar om bestudeerd te worden.

Zij droomt toch sneller van een man die haar in een salsa over het strand meevoert. Het is niet dat ze romantisch is ingesteld, maar het lijkt haar prachtig om op een parelwit strand in de Stille Oceaan de gewoontes van een autochtone man met zo’n heerlijke natuurlijke getinte huidskleur te bewonderen. Een lichaam als dat van Adonis - wat dat mag inhouden is voor een ieder verschillend - en een mooie lach en lieve ogen. Iemand die haar meeneemt naar stille plekjes in een drukke stad, naar eenvoud in een wereld van modernisatie en chaos, naar de idyllische, pure schoonheid van de natuur. Die haar meeneemt naar een paradijs.

Zoiets is niet te vinden en Semele kijkt droevig uit haar raam. Het leven gaat niet over rozen, zelfs al stonden die in haar leerboek geschreven. Als ze buiten loopt, realiseert ze zich maar al te vaak het onbegrip van de mensen. Keer op keer leert ze weer dat haar eigen gedachten zich niet mogen opdringen in deze wereld waar zo vaak door een ander wordt aangegeven wat goed is. Hoe vaak heeft ze al wel niet een woordenwisseling gehad met leraren, hoe vaak lieten deze wel niet blijken dat haar ideeën niets voorstelden of in ieder geval op de achtergrond moesten blijven.

Maar zij, in de voetstappen van haar ouders tredend, kiest ervoor haar eigen weg te gaan en deze te blijven volgen, totdat anderen haar begrijpen en haar laten voor wie zij is. Om dat te kunnen, moet ze studeren, veel studeren, om tegen de leraren of wie haar ook maar in de weg staat, in te gaan.
Of ze kan blijven dromen, maar die optie werkt niet….

Schrijver: lelie, 23 maart 2002


Geplaatst in de categorie: algemeen

2.0 met 11 stemmen 872Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)