Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Filosofie in de stijl van Boris

Iedereen zegt altijd, dat een mens moet doen waar hij zin aan heeft. Dit is een helemaal foute redenatie, want als een mens zou doen waar hij zin aan heeft, dan zou zijn eigen leven en in veel gevallen ook het leven van anderen binnen de kortste keren een grote puinhoop zijn.

Hoeveel vaders hebben hun gezin en hun eigen gezondheid niet geruïneerd omdat ze zin hadden om te drinken? Hoeveel moeders zouden nog uit hun bed komen om de baby de poepluier te verschonen of dacht u dat moeders (of vaders) daar zin aan hebben? Kinderen zouden nooit meer naar school gaan, want daar hebben ze in 9 van de 10 gevallen ook geen zin aan. Groenteboeren zouden hun nering wel kunnen sluiten, geen mens zou nog ooit groente eten, ze hebben veel liever chips en snoep dan andijvie of spinazie. Een stukje vlees zou er misschien nog wel ingaan, maar dan in de vorm van worst, want runder- of varkenslapjes moet men zelf braden en daar heeft ook niemand zin aan. Van werken zou niet veel meer terecht komen, want 80% van de mensen zou nooit meer op het werk verschijnen of in ieder geval elke dag een paar uur te laat komen. Een mens wil eerst wel eens rustig eten en de tijd nemen om eens goed te poepen.

Zo kan ik nog wel meer bedenken, waardoor het leven een chaos zou worden, als de mensen zouden doen waar ze zin aan hebben. Maar daar hou ik mee op, want daar heb ik ook geen zin an.

Mijn slotconclusie is : een mens moet niet doen waar hij zin aan heeft, maar hij moet doen wat hemzelf of anderen gelukkig maakt.

Schrijver: Boris, 26 apr. 2002


Geplaatst in de categorie: algemeen

1,2 met 17 stemmen 951Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)