Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

FritzelSpitzel

Ik draag het pakje van het blauwe team.
Met alle respect gaan er letters en woorden naar het rode team, want zij maken de kriebeltjes, doen de dingen waar dromen zachte slaapjes van hebben.
Het blauwe team heeft hoge muren waar kussens op rusten waaronder scherpe randjes gevestigd zijn die soms een beetje roesten. Een beetje cola eroverheen en ze verdwijnen grotendeels, maar echt weggaan….nee.

Het oude gebouw heeft geroest in de zon, regen en hagel. Donderwolken dreven voorbij in de jaren dat ik in het kasteel heb vertoefd en de regendruppels gleden over mijn wangen, maar ik was the king of the castle dus ik heb mijn schip nooit verlaten ook al zwaaiden lammetjes naar mij in groene grazige weiden.

Een klein rood vlaggetje wapperde eenzaam in een kasteel vol met blauwe banken, stoelen, kaarsen. Zelfs de ornamenten zijn diep diep blauw. Rood vlaggetje kijkt mee met kleine pluche randjes die zacht voor mijn handen zijn als een dove zeepje……. Vlaggetje heeft altijd in het kastje met het kleinste sleuteltje gelegen….vredig slapend met een twinkeling en een gedichtje.

Ik draag het blauwe pakje, het pakje ligt in een blauwe kast met blauwe klerenhangers en blauwe knoopjes gemaakt door harde inspanning en niet waargemaakt door elfjes, o nee. Ik ben het wezenlijke van blauw. Mijn meren zijn diep.

Vorige week heb ik met mijn blauwe naaimachine een mooi gordijn gemaakt van vlaggetje. Grote pluche randen die mijn paarse handjes strelen, want letters worden woorden, woorden zoeken naar een komma, spatie, punt?

Schrijver: Krystyna, 19 mei. 2002


Geplaatst in de categorie: liefde

2,2 met 14 stemmen 1.570Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
josiene van eijsden
Datum:
29 jul. 2007
Email:
jweijsdenversatel.nl
wat ben je creatief!
ik geniet hiervan en
extra van sommige regels.
Naam:
Helen Josephs
Datum:
21 mei. 2002
Email:
helen.josephspandora.be
Jammer, dat ik het niet helemaal begrijp. Blijkbaar mis ik iets in het verhaal.
Nu ja, kan ook aan mij liggen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)