Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Veelkleurige verscheidenheid

De bus. Het grappige is, dat er tijdens zo’n ogenschijnlijk saaie busreis ontzettend veel gebeurt.
Achter je volg je het soap-achtige opgedirkte verhaal van een veertig-jarige moeder aan een evenoude vriendin over het wel en wee van haar puberende dochters.
Schuin naast je zitten een paar van de in die leeftijdscategorie vallende wezens, en vóór je frunnikt een Britney Spears-achtige verschijning aan haar kapsel.
Jammer eigenlijk dat we maar twee oren en ogen hebben. Want het kost nogal wat inspanning om alles tegelijkertijd te volgen. “En toen was het dík aan hoor,” maakte een overtuigende stem duidelijk. “En dat op die leeftijd!” Terwijl ik inwendig grinnik, draait mijn oor zich nu naar de zijkant waar het “vet gaaf, super cool en leipe gozer”, niet van de lucht is. Daar rinkelt een telefoon. Met ‘Britney in my view’, draait één mijner ogen zich schuin naar voren waar een zakenman met bijpassende laptop zijn geavanceerd mobieltje tevoorschijn tovert. “Ja, nog even over die vergadering, ahum, hmm, ja dan moet ik even mijn agenda raadplegen, wat….., hmm..”.

Knisperdeknisper. De besnorde, bebaarde en bebrilde buschauffeur steekt genietend een felgele bal in zijn mond. Shhlllllp, smak, smak. “Ahum, hmm, smak, zuur!” Dan: piepppknarssss, deuren open. Ruim baan voor een dertigjarige, zijn overgewicht met zich meezeulende man in felrood Adidas-shirt; een grote zweetplek op zijn rug.
Volgen een gerimpeld iel vrouwtje en bibberend mannetje met plastic tas in de rechterhand. Vrouwtje neemt plaats naast Britney, mannetje naast mij. Het schokkend gevaarte zet zich weer in beweging - Arriva in al haar heerlijkheid - terwijl ik hoop dat de gele bal van de buschauffeur inmiddels al gesmolten is.
”Ja, die van mij heeft dat ook.” “Nee, man béter, das pas gaaf!” Nog even de lipstick tevoorschijn. “De commissie heeft besloten dat…”. Uche uche, knars,knap, slik. Opgelucht zucht ik even.
O, de volgende halte moet ik eruit. Nog even kort genieten van het samenzijn met al deze mensen, samen op een paar vierkante meter, die de veelkleurige verscheidenheid van onze wereld in een kwartiertje even prachtig heeft samengevat.

Schrijver: Daniëlle, 29 juni 2002


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.5 met 17 stemmen 1.125Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Sylvia Schrijen
Datum:
30 maart 2003
Email:
sylvia_schrijenmsn.com
Wat ben ik blij dat ik de bus niet hoef.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)