Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wiet is niet verslavend

12:00

Lag ff een boekje te lezen zoals altijd. Ik ben nog niet erg moe en ben al een beetje gewend aan het laat opblijven. Het is immers al vakantie en morgen kan ik zo lang uitslapen als ik wil. Het boek is eigenlijk een beetje saai maar dat maakt me niet uit. Ik met wat te doen hebben want ik verveel me te pletter.

12:30

Ben al een beetje moe aan het worden dus ik leg m'n boek weg en doe het licht boven mijn nachtkastje uit. Na 10 minuten heerlijk gelegen te hebben voel ik me toch een beetje onrustig worden. Ik doe het licht weer aan en pak een stripboek

1:00

Ik heb het stripboek alweer uit dus besluit weer te gaan slapen. Hoewel ik me zo net nog hartstikke moe voelde, kan ik toch niet slapen. Ik denk aan aankomende zaterdag, als ik weer uitga met mijn kameraad Harrold. Wordt het wel weer een chille dag hoop ik

1:30

Ik kan zaterdag maar niet uit mijn hoofd krijgen dus ik besluit maar weer het licht aan te doen, wat kan ik anders doen? Ik pak een pakje vloeitjes en plak er twee aan elkaar. Daarna zoek ik 10 minuten lang om een goed papiertje te vinden. Ik scheur er een strookje af en rol er een mooie tip van. Wat een mooie joint zal dit worden.

2:00

Besluit maar weer te gaan slapen. Ik ben al helemaaml niet meer moe, en ik kan zaterdag maar niet uit mijn kop krijgen. Wat moet ik doen?

2:30

Ik word helemaal gek met de gedachten aan zaterdag, ik moet gewoon wat doen. Ik pak het stukje papier en vouw het een paar keer. Ik scheur er een stuk of 4 strookjes van. Na 10 minuten heb ik al 8 mooie tips, maar wat moet ik ermee als ik geen wiet en tabak thuis heb.

3:00

Doe toch maar weer het licht uit en probeer ergens anders aan te denken, maar waaraan? Ik wil wiet, ik wil choken. Ik grijp naar het nachtkastje en tast met mijn handen het donker af. Mijn vingers vinden de tip en ik breng hem naar mijn mond. Ik doe alsof ik een joint aan het roken ben. Ben ik gek aan het worden?

3:30

Ik doe het licht weer aan en doe het laatje van mijn nachtkastje open. Ik pak mijn zelfgemaakte asbak. Er ligt nog een uitgedrukte peuk in. Ik pak een aansteker en probeer de peuk aan te steken waarbij ik mijn lippen en vingers verbrand. Het ver from fraaide ding is zo heet als hell, maar ik MOET wat roken. Ik moet mijn longen met rook vullen. De enkele hijsen waren heerlijk, behalve dat mijn lippen er nu nog erger aan toe zijn.

4:00

Het is niet genoeg, ik moet meer roken. Ik rommel wat in mijn kamer rond en vind nog een uitgedoofde, nog ouwere peuk dan de vorige. Ik rook al maanden geen peuken meer, maar nu moet ik wel. Ik moet. Ik moet. Ik steek hem weer met veel moeite aan en rook hem nog verder op dan de vorige.

4:30

Ik zit te janken op de w.c als een klein kind. Wat heb ik net gedaan. Ik was volledig geobsedeerd op het wiet roken. Ik heb al een maand geen Joint meer aangeraakt, en mijn verlangen was groter dan ooit. Nu zie ik hoe idioot ik me net gedroeg. Ik wil het niet meer. Nooit meer. Ik loop naar mijn kamer, lees nog een stripboekje en val dan voldaan ik slaap.

(nu heeft deze jongen die 16 jaar is, die ik zelf ben, nog steeds slapeloze nachten door zijn hunkeren naar wiet. Hij heeft na drie maanden zeer intensief joints roken maar een maand geen joint meer in zijn handen gehad. Maar wees gerust, je raakt heus niet verslaafd van één jointje)

Schrijver: Joeri, 4 juli 2002


Geplaatst in de categorie: ziekte

2.5 met 46 stemmen 2.809Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
Robert
Datum:
25 juli 2008
Ja ik word er een beetje gek van, wiet had al lang verboden moeten zijn.
Ik rook al 7 jaar lang zo'n beetje dag in dag uit jointjes, ik heb ong. 80 keer geprobeerd die troep voorgoed uit mn leven te halen, maar helaas tervergeefs... het is niet de tabak want ik rook namelijk ook... en alleen aan een hele dag roken trek ik niet...ik MOET elke dag smoken, anders krijg ik last van mn emoties... ik vraag me af waarom? waarom ik mn ouders zo veel pijn doe, al 7 jaar lang, maar daar kan ik geen antwoord opgeven, dat kon ik wel maar nu niet meer. Mn laatse redmiddel zijn de tranen van mn moeder, want alleen voor haar zal ik denk ik kunnen stoppen, alhoewel ik dat al jaren probeer...blijf ik er toch op hopen.
ik had nooit moeten beginnen, al mn vrienden smoken, als ik stop, heb ik geen vrienden..... tja, je zoekt je eigen vrienden uit, daar ging ik mee in de fout. En bijna elke dag, denk ik aan mn arme moeder.... aan wat ik haar allemaal aandoe, ik voel me super schuldig, maar helaas... ik kan gewoon niet stoppen, ik ben eerder al maanden lang gestopt, maar ben toch weer begonnen.... en zo herhaalt het proces zich elke keer weer....dit is erg voor degene die verslaafd is, maar 10 x erger voor degenen die van je houden.......
Naam:
billy
Datum:
13 maart 2004
Email:
billyjaspershccnet.nl
Wiet is niet verslavend, daar ben ik het helemaal mee eens. Het heeft enkele negatieve effecten maar die zijn pas bij veelvoudig en langdurig gebruik. Als je het als iets afwisselends houdt vind ik dat het geen kwaad kan. Het enige waardoor je meer wil is de shag die je er bij doet in een joint. De wiet is gewoon lekker daardoor zou een enkeling alleen om de wiet meer willen waardoor die persoon zich goed zou gaan voelen.
Naam:
Maus
Datum:
3 maart 2004
Email:
geenhotmail.com
Ik herken mezelf in je verhaal, je bent niet de enige die dit heeft. Heb vaak artikelen gelezen over dat wiet niet geestelijk/lichamlijk verslavend is. Lichamelijk is het niet, geestelijk wel degelijk!!
Naam:
francois
Datum:
28 januari 2004
Email:
SWEVELSMSN.COM
Wiet is wel degelijk verslavend, maar tabak en wiet samen zijn erg verslavend. Ik ben zelf ook verslaafd, ik zeg wel dat ik zo kan stoppen maar dan houd ik mezelf voor de gek. Ik denk dat iemand die echt intensief rookt b.v. zoals ik, dat je dan wel iets meer nodig hebt als een wil.
Ik rook nu nog elke avond terwijl ik 3 jaar geleden mezelf en mijn vriendin beloofd heb te stoppen i.v.m. de geboorte van onze zoon.
Maar wiet won. Nu heb ik er vaak ruzie om.
Ze zal me nooit laten gaan voor de wiet maar ze is wel in de richting. Kortom: als je blowt doe het dan een enkele keer maak van je leven geen joint!!!
Naam:
Twee Mede Junks
Datum:
7 november 2003
Email:
nils_westerhoffhotmail.com
Je kan er gewoon niet mee omgaan man.
Je hebt niet zo'n sterke geest. Doe er wat aan of ga gewoon door met smoken...
Succes
Naam:
Tille
Datum:
1 november 2002
Email:
tillewanadoo.nl
Dapper verhaal van Joeri de Dappere!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)