Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hokjes

Onze buurman is zwart, pikzwart.
Als ik met hem praat weet ik niet zo goed waar ik heen moet kijken. Het is niet beledigend, maar het is gewoon zo, zo zwart. Mijn huisgenoten en ik vragen ons wel eens af hoe oud hij zou zijn. Wat voor werk zou hij doen en waar komt hij vandaan. Heeft hij geen familie of een vriendin?
Af en toe kom ik hem eens tegen in het fietsenhok. Hij is altijd keurig verzorgd, en groet altijd zo vriendelijk. Zijn kleren hangen altijd netjes aan de waslijn. Zo netjes, bijna bij het extreme af.
Op een dag stond buurman in de hal. En waarachtig leek het of hij wat witter was geworden. Als je van witter worden kan spreken dan. Hij groette wel, maar een beetje zenuwachtig. Ik vroeg me af wat er aan de hand was. Normaal stond hij niet zomaar in de gang. Toen ik naar buiten liep zag ik het. Er kwam een leswagen aanrijden, hij had rijles! Dan zal hij toch niet zo oud zijn.

Van alles buurtjes heb ik inmiddels al een beeld gevormd.
De bovenburen zijn twee ruziemakers. Om de maand wordt hij het huis uitgegooid nadat ze een daverende ruzie hebben gehad.
De onderbuurvrouw heet Tini, doet aan bingo, heeft twee keeshondjes, een enorme afluisterkabel en heeft sinds kort haar dochter en schoonzoon in huis.
Verder zijn er nog een paar interessante buren die ik inmiddels een duidelijk plekje heb gegeven in mijn hokjeswereld.
Maar de zwarte buurman was tot voor kort een raadsel. Tot ik hem tegen kwam op straat. Het viel me meteen op, want ik ben gespitst op mensen van de politie en wat erbij hoort. Hij liep samen met een andere man in een stadswachtpakje.
Alles had ik aan kunnen nemen, een zakenmannetje, een accountant, een administratieve medewerker, in de verzorging.
Maar op één of andere manier had ik nooit verwacht dat hij stadswacht zou zijn. Stadswachten zijn oudere mannen met baarden en vrouwen die weer willen werken, jongeren die geen politieagent kunnen worden of weer op het goede spoor zijn gekomen, maar niet mijn buurman!

Eigenlijk vind ik het wel fijn. Niet dat ik dacht dat hij een crimineel zou zijn, maar ik nu weet waar ik heen moet als ik hoor dat mijn bovenbuurvrouw haar man vermoord.

Schrijver: Sjoukje, 25 oktober 2002


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.2 met 19 stemmen 1.572Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Sylvia Schrijen
Datum:
30 maart 2003
Email:
sylvia_schrijenmsn.com
Wat bedoel je?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)