Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wat ik zie...

Ik, eerstejaarsstudente Nederlands.
Ik, onwetend, naïef kind van 18.
Bijna wil ik er 'maar bijna 19' bij plakken... doe het toch maar niet, lijk ik misschien toch nog werkelijk op een kind.

Wat zie ik elke dag...wat merk ik op....
Ik heb laatst tentamens gehad. Een of ander 'zeer intelligent' persoon heeft ooit eens besloten dat je tijdens de tentamens eetwaren verkopen mag.

Stel je nu eens voor, een student die helemaal gefrustreerd zijn of haar tentamens aan het maken is (voorbeeld: ik) onder het motto: ik ben nu eenmaal altijd zenuwachtig voor en tijdens een tentamen.
Plotseling verschijnt er een dame met een krakkemikkig karretje, dat piept aan alle kanten en bovendien nog twee grote kannen bevat, waardoor de mogelijkheid ontstaat dat zij tergend langzaam, warme vloeistoffen serveert die het de blazen van enkele studenten moeilijk kunnen maken.
Je begrijpt het misschien al, ik kreeg een grondige hekel aan de vrouw achter dat karretje. Ik overwoog om in een bui van woede mijn voet uit te steken en haar te doen struikelen, maar uiteindelijk ben ik te redelijk...of te lui om iemand pijn te doen.

Het hele gebeuren deed mij denken aan taferelen die je ziet bij een documentaire over een of ander 3e wereld land.
Het fenomeen van straatverkopers die tijdens een file langs komen lopen, ja inderdaad op de snelweg langs komen lopen, en etenswaren verkopen aan verveelde, uit-hun-neus-etende-automobilisten.
Misschien bestaan zulke dingen niet, maar zo'n beeld rees er in mij op, toen deze vrouw al piepend langsliep.

Wat zou zij eigenlijk gedacht hebben? Zou zij zich de hele tijd misschien hebben afgevraagd, waarom er steeds een paar studenten getergd naar haar opkeken? Zou zij gezucht hebben onder de last die er op haar gelegd werd?
Zij moet immers elke keer weer langslopen, terwijl er geen enkel persoon gewillig is iets te kopen.

En mijn medestudenten...wat zouden zij gedaan of gedacht hebben als er iemand met veel kleingeld iets kocht? Zouden zij kalm het gerinkel van het geld hebben aangehoord? Ben ik de enige die zich hierover druk maakt?

Mijn vriendje vond het in ieder geval wel grappig, hoe ik over deze situatie dacht...

Schrijver: Candy, 2 december 2002


Geplaatst in de categorie: school

0.4 met 5 stemmen 1.292Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)