Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Sietse gaat met de trein

Eigenlijk hield Sietse Piekstra niet van treinreizen. Treinen waren ongezellig. In films over vroegere tijden zag men wel eens treinen, die nog gezelliger en knusser waren ingericht dan menige woonkamer, maar dat was er nu niet meer bij.
De regering en de NS riepen wel om het hardst dat de mensen met de trein moesten reizen en niet met de auto, maar ze kwamen niet op het idee om die treinen eens met eenvoudige middelen wat aantrekkelijker te maken voor de reiziger.
Als ze nu eens begonnen met die verschrikkelijke TL-buizen, waardoor iedereen eruit zag als een ziek spook, te verwijderen. Dan de boel nog wat schilderen in leuke, warme kleuren en gordijntjes voor de ramen, daar zou het al heel wat van opknappen.
Maar zelfs dan zouden veel mensen waarschijnlijk met geen stok in de trein te krijgen zijn, want reizen met de trein was daarbij ook nog bespottelijk duur.

Zelf hield Sietse niet van drukte en grote steden, maar hij had wel eens gehoord van mensen, die vrijdagsavonds een enkele reis van Leeuwarden naar Amsterdam maakten en zondagsavonds een enkele reis weer terug. Die waren daar omtrent 45 Euro voor kwijt, dat leek toch nergens op?
Voor dat geld kon je zes keer naar de bioscoop of een stereo-radio kopen compleet met cassetterecorder en cd-speler. Of twintig planten om een kale woonkamer te veranderen in een betoverend bloemenparadijs.
Daarom zal het met de NS nooit meer wat worden en hun verliezen zullen elk jaar alleen maar toenemen, want zelfs al wordt de trein gratis, dan nog gaan de mensen liever met de auto en anders blijven ze wel thuis, tenzij ze beslist ergens moeten wezen.

En dat laatste was nu helaas het geval met Sietse. Toen hij vanmorgen in zijn auto wilde stappen om vanuit zijn woonplaats Leeuwarden naar zijn werk in Heerenveen te rijden, zag hij tot zijn schrik en ergernis dat hij een lekke band had. Inwendig vloekend was hij op zijn fiets gestapt en naar het station gereden.
Thans zat hij in de trein met een gezicht of iemand een emmer met kattenstront onder zijn neus hield. De treinreis van Leeuwarden naar Heerenveen duurde gewoonlijk ongeveer twintig minuten, maar wat er vandaag aan de hand was, snapte Sietse niet. Ze waren er al bijna maar de trein had er nog steeds de sokken in alsof het de Grand Prix van Zandvoort was.

Godverdegodv....zou de machinist in slaap zijn gevallen of zat hij op de wc met de spuitpoep...in ieder geval de trein reed mooi door in Heerenveen. Wat er precies aan de hand was, weet ik zelf ook niet en ik wil het ook niet weten, want dit verhaal begint mij zelf knap te vervelen.

Schrijver: Boris, 10 januari 2003


Geplaatst in de categorie: reizen

2.1 met 9 stemmen 1.375Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)