Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wiebe wordt kwaad

Wiebe Zijtsma ging elke woensdag naar de Aldi, want hij leefde van een uitkering en zat dus niet ruim in de slappe was. Hij had er veel aardigheid in dat bij die winkel zowat alles veel goedkoper was dan ergens anders. Ook hadden ze vaak andere producten dan levensmiddelen in de aanbieding.
Zo had Wiebe kort geleden nog een oplaadbare zaklantaarn gekocht voor nog geen 3 Euro, hoe was het mogelijk? Al heel wat spul had hij daar in de loop der jaren gekocht zoals een wereldontvanger, een telefoon, planten en nog veel meer, hij wist het zelf niet meer precies. Soms hadden ze zelfs fietsen en computers en ook wel televisies te koop en alles voor ongelooflijk lage prijzen. En het vreemde was dat er evengoed ook nog goed aan verdiend werd, want hij had laatst in het nieuws gehoord, dat de gebroeders Aldi tot de rijkste mensen ter wereld behoorden. Er stond zelfs in de krant dat zij op de tweede plaats stonden na Bill Gates, de baas van Microsoft. Maar dat verhaal geloofde Wiebe eigenlijk niet.

Een nadeel van de Aldi was wel dat het er vaak druk was en de service was ook niet echt goed. Je kon bijvoorbeeld niet even bellen om informatie te vragen over een computer of iets dergelijks, want Aldi stond niet in het telefoonboek.
De caissières waren allemaal lieve, vriendelijke meisjes die zogezegd zwijgend hun plicht deden. Het was “goedenmorgen’ en “alstublieft”en “dankuwel”, meer niet en dat beviel Wiebe heel goed, hij was zelf ook een zwijgzaam type. Vandaag was er echter een nieuw meisje. Wiebe stond al een kwartier in de rij, maar ze had de klep nog niet dicht gehad. Ze was nu druk aan het kakelen tegen de vrouw die nu aan de beurt was en die voor hem in de rij stond. Wat zou ze allemaal te vertellen hebben? Wat was dit? Wat hoorde Wiebe nou? Ze had het over dominee Wiggersma. “Hij is door de politie opgepakt want hij kon niet met zijn tengels van zijn 14-jarig buurmeisje afblijven,” hoorde Wiebe haar zeggen. Wat…...dit kon niet…..dominee Wiggersma die laatst nog bij Wiebe op huisbezoek was geweest….. dat kon Wiebe niet geloven…..zo iets deed de dominee niet.
En hij had bovendien een heel mooie, jonge vrouw met wie hij het zo vaak deed dat-ie er bijna scheel van zag….. Nee, dit geloofde Wiebe niet, zulke gemene roddelpraatjes gingen hem veel te ver, hier moest ingegrepen worden. Wiebe was een stille en verlegen man maar als er onrecht geschiedde, dan veranderde hij in een kerel met wie terdege rekening gehouden diende te worden……
”Nu moet u eens goed luisteren, jongedame”, zei hij met stemverheffing, zodat iedereen in de winkel het goed kon horen, “Als u het nog één keer waagt zulke valse leugens over dominee Wiggersma te vertellen, dan zal ik persoonlijk contact opnemen met uw baas zodat u op staande voet ontslagen wordt.”
Alle aanwezigen in de winkel keken vol ontzag naar Wiebe, dat was nog eens vent die niet met zichzelf en anderen liet sollen. “En ik ga naar een andere kassa, want door zo’n slettebak wil ik niet geholpen worden”, voegde hij er aan toe. Hij moest nu wel weer een kwartier in de rij staan, maar dat had hij er graag voor over. Voor zijn vriend dominee Wiggersma ging hij door het vuur…..

Schrijver: Boris, 31 januari 2003


Geplaatst in de categorie: algemeen

1.9 met 24 stemmen 2.068



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)