Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vriendschap

Ik kreeg een mailtje van iemand om voor de vriendschap een bal door te sturen naar 10 mensen en naar de afzender. Ik heb daarop geantwoord:

Sorry, maar ik heb je bal lek geprikt......
Echte vriendschap zit niet in het doorgooien van een bal! Een bal gevuld met lucht notabene! Echte vriendschap zit in je hart! En daar zit alles behalve lucht......
Daar stroomt je bloed en dat is de basis van het leven en ook van de vriendschap. Het beetje lucht dat eraan te pas komt is de zuurstof, die door je bloed naar je hersenen gebracht wordt, zodat je je bewust wordt van de vriendschap. Naar je mond en je oren, zodat je het woord vriend kunt uitspreken en horen. En naar je ogen, zodat je in de ogen van je vriend kunt kijken..... tot in zijn ziel, en daar het woord vriend kunt lezen.
Het bloed met zuurstof stroomt door je aderen naar je armen, zodat je je vriend kunt omhelzen en een warme knuffel kunt geven. En uiteindelijk stroomt het met alle opgedane indrukken weer terug door je hart, waar de vriendschap een plaatsje krijgt......

Schrijver: André van Dijk, 17 april 2003


Geplaatst in de categorie: vriendschap

2.4 met 192 stemmen 12.383Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Aadje
Datum:
29 februari 2004
Email:
Heel mooi!
Naam:
Elly Schaap
Datum:
4 juni 2003
Email:
engelinaschaaphotmail.com

Mooi proza. Snap waaruit het komt.
Wens je veel plezier en vooral geluk in je leven.
En weet je, een bal is om mee te spelen en te scoren
en om mooi in een weiland te vinden.
Naam:
Kyra
Datum:
5 mei 2003
Email:
Kyra_57hotmail.com
Helemaal mee eens, mooi geschreven! Echte vriendschap is het mooiste wat er bestaat maar moeilijk te vinden. Misschien moeten we stoppen met zoeken...maar hoe vind je dan echte vrienden?Is het internet de juiste plek om "echte vrienden" te vinden? Het verlangen naar vriendschap...een fantasie of een droom, die nooit meer werkelijkheid zal worden? Maar het is een feit...door mails door te sturen vind je ze niet!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)