Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wat valt er nog te wensen....?

Ben ik oma geworden? Nee! Is er een kleintje geboren bij familie, vrienden of kennissen? Ook niet. En toch loop ik tussen de babyspullen te snuffelen. Petieterige hemdjes, broekjes, sokjes. Snoezige pakjes. Ik heb er lol in en koop van alles. Ik geef meer uit dan ik eigenlijk van plan was. Ach, wat maakt het ook uit...
Voor wie ik dit allemaal dan wel koop? Voor mijn vriendin die 25 jaar getrouwd is!
Is zij dan soms oma geworden? Nee, alweer mis. Maar waarom dan die kleertjes? Op haar verlanglijst je prijkte slechts één wens: babyspullen. En ze krijgt ze. Van boxpak tot babyvoeding in blik. Van luier tot kinderwagen. Teveel om op te noemen. Het zilveren bruidspaar is overgelukkig. Want kijk: een groot deel van de vrachtwagen die straks naar Albanië rijdt kan worden gevuld met de cadeaus die zij kregen.
Onwillekeurig denk ik aan mijn eigen recente jubileum. Wat was het moeilijk een verlanglijst samen te stellen en wat ben ik in de watten gelegd! Eerlijk gezegd schaam ik me nu een beetje. Haar idee was zoveel beter. Babyspullen voor een Albanese kraamkliniek. Want zeg nou zelf, wij hebben hier toch alles? Wat valt er dan eigenlijk nog te wensen?

Schrijver: Nell van den Bosch, 15 mei. 2003


Geplaatst in de categorie: huwelijk

2,9 met 172 stemmen 13.571Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
jannie
Datum:
21 mei. 2003
Email:
hoogendamjanniehotmail.com
Wat een prachtverhaal. Zouden we allemaal zo moeten doen. Geweldig hoor, geef je weer een 10.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)