Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Luisterrijk vaderdagcadeau

Zondagavond, half twaalf. Ik wacht. Een beetje gespannen, benieuwd naar hun verhalen. Frisdranken en hapjes staan klaar… Dat zal er wel ingaan na zo’n avond.
De sleutel in het slot. Daar zijn ze! Wat luidruchtig stappen ze binnen: vier zonen, twee schoondochters en mijn man. Schorre stemmen laten mij weten dat het fantastisch was, te gek. ‘En we hebben het goed gezíen, goed gehóórd!’ Eerst hadden ze bij de verkeerde ingang staan wachten. Voor ze dat in de gaten hadden, was het een kwartier verder. Maar een goed plekje dat ze toch nog hadden…!
Ik word bedolven onder verhalen. ‘En mam, pappa stond gewoon mee te zingen en te klappen en te stampen…’ merkt de jongste zoon op met een mengeling van verbazing en bewondering in zijn stem. Dat had ik nou nooit verwacht van die ouwe, moet hij er stellig achteraan hebben gedacht. Nee, ik ook niet. Was het niet door het enthousiasme van de zonen geweest, dan zou het bestaan van deze popgroep waarschijnlijk onopgemerkt aan hem voorbij zijn gegaan. Fanatiek Beatlefan als hij ooit in een ver verleden was, was hij eigenlijk een beetje in die zestigerjarenmuziek blijven steken… Maar door de piano-, gitaar- en vooral cd-spelende zonen is hij zowaar in vuur en vlam geraakt door dit stel muzikanten van veel recenter tijd. De band die hij vanavond in levende lijve heeft gehoord en aanschouwd. Wie van de kinderen op het lumineuze idee kwam, weet ik niet. Dat het een uitstekend idee is geweest, weet ik nu wel zeker. Met vaderdag verrasten zij hem met een toegangskaartje voor een concert van Dire Straits. Dat was vanavond. Zijn eerste echte concert!
Vroeger in de Beatle-tijd kon hij daar alleen maar van dromen…

Schrijver: Nell van den Bosch, 11 juni 2003


Geplaatst in de categorie: vaderdag

3.3 met 135 stemmen 9.941



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Boris
Datum:
6 februari 2007
Goed geschreven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)