Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Rommel na het feestje

Als ik stop, zal het allemaal veel beter gaan, zei hij. Maar waarom stop je dan niet, vroeg een stem. Een tweede stem, met duidelijk meer impact dan de eerste zei dat het maar eens gedaan moest zijn met al die zever. Stoppen kon iedereen, gestopt blijven bleek de kunst.
Velen hervallen in ouwe koeien. Doorgaan is dynamisch, stoppen is een punt achter een periode zetten. Het punt blijft achter, als een dooie, volledig omkranst door verleden tijd.
De stemmen begonnen weer een eigen leven te leiden en jij was alweer lang aan een nieuwe aan het denken, hoorde in gedachten reeds de klik en zag de eerste tweekleurenrook door de ruimte zweven.
Het is mistig en zwart van binnen, vraagt een nieuw stemmetje plagend, maar je wimpelt het snel weg. Een plots opkomend beeld van een uitgemergeld lijk blijft iets langer hangen, maar wordt ook grijnzend uitgevlagd.
En dit net voor de finale, waar de eindjes uit elkaar geknoopt worden, en de ganse tempel als een kaartenhuis terug in mekaar puddingt. Een spons is er niets tegen.

Buiten ruist de wind en knort een kraai. Ik mag niet mopperen. Voorbijrijdende auto's verzuipen hier in verre fantasie. Gevechten in nabijgelegen militaire kampen dreunen diep in de aarde. 's Nachts wapenstilstand. Gelieve na 17h voor oorlog te bellen naar uw plaatselijk politiekantoor.
Er is licht en warmte, het ganse jaar door, zelfs de planten worden er wat miezerig van, en die staan toch met hun voeten in de grond.
Algemeen gejuich. Een feestje hierboven, vermoed ik. Vrolijke bende, laten doen, denk ik gelaten. Terstond verstomt het lawaai en is alle aandacht op mij gericht. Ik slik even, strijk een wenkbrouw glad en hervat de monoloog die ik tegen mezelf begon. Het werd erg leuk en interessant, denk ik, want zelf lette ik niet het minst op wat ik zei. De gezichten, de vloer, de vreemde barst in de hoek van de bovenkamer.

De laatste stem is nog steeds hoorbaar. Iemand die kreunend de resten van het feestje bijeenveegt.
Best leuk, die feestjes, maar die ellendige rommel achteraf...

Schrijver: Lucaz, 11 jun. 2003


Geplaatst in de categorie: feest

0,9 met 22 stemmen 3.182Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)