Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Eindelijk tevreden

Het is maanden geleden dat zij hem leerde kennen via internet.
In de moeilijkste en meest verwarrende periode van haar leven werd hij een vriend waarbij ze al haar ellende kwijt kon. De eerste keer dat ze zijn stem hoorde was vlak voordat ze met haar man op vakantie ging. Iedereen vroeg haar waarom ze überhaupt nog met hem op vakantie ging. Het enige antwoord dat ze gaf was: "Ik kan hem dit niet ontnemen, hij kijkt hier al zo lang naar uit". Ze wist dat het een leugen was. Ze wilde die twee weken voor zichzelf, om zeker te weten dat ze de juiste beslissing nam.

Al die tijd dat ze daar was, zo ver weg van huis, kon ze alleen aan hem denken. Aan zijn stem en wijze, troostende woorden. Hij was haar dierbaarder geworden dan ze had gedacht, dat besef groeide met de dag. Ze keek reikhalzend uit naar de dag dat ze terug zou gaan naar Nederland. Weliswaar betekende dat dat ze afscheid moest nemen van haar familie, maar ze wist dat ze tijdens deze vakantie eindelijk sterk genoeg was geworden om haar man te vertellen dat het over was; het was tijd om een punt te zetten achter die lange periode in haar leven. Eindelijk zou ze de vrijheid hebben waar ze al die tijd zo naar had verlangd. De klap kwam hard aan bij hem, maar niet uit het niets. Ze hadden eerder gesproken over hun huwelijk en deze keer smeekte hij haar al niet meer om het nog eens te proberen; hij wist dat dit het einde was.

Twee weken nadat ze haar besluit kenbaar had gemaakt ontmoette ze hem. Hij die haar met zijn lieve woorden en geruststellende stem door het eerste miserabele gedeelte van deze periode in haar leven had geholpen. Ze hadden een geweldig weekend samen. Nog nooit had ze zich zo geliefd gevoeld. De arm om haar heen, haar niet loslatend als het niet nodig was, de honderden kusjes en tedere aanrakingen. Meer dan ooit besefte ze hoe ze dit nodig had gehad. Bij het afscheid huilde en glimlachte ze tegelijk. Ze huilde omdat hij wegging en glimlachte omdat ze wist dat ze hem volgende week weer zou zien.

Ze leeft nu ruim 7 maanden later en heeft afscheid genomen van haar oude leven. De vrijheid die ze dacht te willen heeft ze opgegeven. Elke avond gaat ze vrolijk naar huis, omdat ze weet dat hij daar op haar wacht, met honderden kusjes en zijn stralende ogen die haar keer op keer vertellen dat hij vreselijk veel van haar houdt. Ze beseft nu dat liefde wel degelijk bestaat en is daar elke dag weer dankbaar voor. Eindelijk is ze een vrouw die tevreden is met wat ze heeft, en voor iemand die dat nooit is geweest is dat alles wat je kunt wensen.

Schrijver: naughty redgirl, 18 juni 2003


Geplaatst in de categorie: emoties

1.8 met 8 stemmen 1.532Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)