Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lezersbrief Gazet van Antwerpen

{eventuele overeenkomsten tussen fictie(ve personages) en non-fictie(ve personen) zijn slechts de speling van een droevig lot en een heleboel toevalligheden die de auteur niet in de schrijvershand heeft}


Mijn moeder heeft jullie krant gehaald. Niet de voorpagina, wel een achttal regeltjes bij de faits divers.
Dat woord doet me nog steeds denken aan een Waalse sensibiliseringscampagne van enkele jaren geleden, een verhakkeld autowrak ging verborgen onder de snedige slogan: Vous voulez mieux qu’un faits divers.
Ook mijn moeder verdient beter. En, ze verdient zeker beter dan de achttal regeltjes in jullie krant. Die getuigen niet alleen van bitter weinig respect, meer, ik beoordeel ze als een regelrechte inbreuk op de wet van de privacy.
Niet meer, niet minder.
Want, waarom haar initialen niet volstaan, maar waarom jullie zonodig haar volledige naam moeten vermelden, het is me een raadsel. Waar ik al helemaal niet met mijn hoofd bij kan, is het feit dat jullie er op de koop toe niet voor terugdeinzen ook nog eens woonplaats, straat en huisnummer erbij te doen.
Vertel me, wat is het nut van die informatie? Wat hebben de lezers van jullie krant eraan om te weten waar mijn moeder woont?
Moedigen jullie misschien dievenbendes aan om jullie rubriek van faits divers uit te pluizen op alleenwonende zwaargewonden die de hulpdiensten naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brengen? Dan spijt het mij dat ik jullie moet melden dat mijn moeder nog steeds met mijn vader samenwoont en dat mijn moeder bovendien na een klein medisch onderzoek het ziekenhuis al mocht verlaten.
Of vergis ik mij, beschuldig ik jullie vals en vermelden jullie naam en toenaam uit liefdadigheid? Willen jullie dat buren, vrienden en andere sympathisanten de voordeur van mijn ouders platlopen met bloemen noch kransen maar om een gulle gift te doen, gewoon maar als de verzekering niet tussenbeide zou komen in de kost om de verhakkelde wagen van mijn vader op te lappen, ook al was hij het niet die het verkeersongeval veroorzaakte?
Waarom hebben jullie dan niet in één moeite door het rekeningnummer van mijn moeder afgedrukt? Dat lijkt me efficiënter te zijn en meer impact te hebben, zeker als jullie erbij vermelden dat giften vanaf 25 euro fiscaal aftrekbaar zijn.
Dit alles om maar te zeggen, blij waren we er niet mee, met die achttal regeltjes in jullie krant, mijn moeder nog het minst. En toch sjokt ze weer elke ochtend naar de krantenwinkel in het dorp om jullie krant te kopen.
Misschien kunnen jullie haar daarom als een blijk van waardering gedurende enkele maanden een gratis abonnement aanbieden ter compensatie. Geloof me, ze zou het weten te waarderen. Al is een verontschuldiging ook al wat, mijn moeder is immers bijzonder vergevingsgezind, moet je weten.

Schrijver: David Troch, 9 sep. 2003


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2,7 met 9 stemmen 1.789Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Helen Josephs
Datum:
9 sep. 2003
Email:
helen.josephspandora.be
Ja, deze raakt zeker! Moet ik eigenlijk onthouden, voor het geval me zoiets ook eens overkomt. Het stuk leest lekker en de lezer verwacht eigenlijk een scheldpartij... toch eindigt het stukje nog met een uitgestoken hand. Mooi!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)