Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het gaat nèrgens over....

Ik gluurde door de brievenbus en ontwaarde een eigenaardig tafereel: een kat met een duikbril op en een hond met een dubbele knoop in zijn pluizige staart!
Ik wrong mij door de brievenbus om een en ander nader te bekijken.
"Wat komt u doen" vroeg de kat op hoge toon, gemeen loenzend door de duikbril.
"Grrrrrommmmm" vulde de hond aan "wij zijn niet zo gesteld op vreemd volk, mevrouw". "O, neemt u mij niet kwalijk" antwoordde ik, een beetje geïntimideerd, maar uw beider vóorkomen wekte mijn nieuwsgierigheid op. "Ons vóorkomen? Waarom dan wel? Staat u dat soms niet aan?" mauwde de kat op valse toon, terwijl de pupillen van haar ogen zich tot spleetjes vernauwden.
"Heb ik soms een duikbril op en heeft mijn vriend de hond misschien een dubbele knoop in zijn staart, wàt, wàt?" "Ja, ja, dat bedoelde ik dus" stamelde ik, steeds onzekerder. De hond deed een paar slome passen in mijn richting en liet z'n forse tanden zien: "mag ik vragen, mevrouw, ziet u misschien ook knopen in mijn tanden? Nee hè?" En de poes priemde één van haar voorpoten in de lucht met de scherpe nagels uitgetrokken. "Kijk dame" lispelde ze "met deze nagels kan ik u ferm verwonden! U heeft hier níets te zoeken. Ja ik hèb een duikbril op en mijn vriend héeft een dubbele knoop in z'n staart! Nou èn? En nu: fórt met u, verlaat dit huis en laat u nóóóóít meer zien. Wèg, wèg, anders gooi ik een emmer bier over u leeg!!!". In mijn achteruit schuifelde ik naar de deur, maakte me plat en schoof mijzelf door de brievenbus weer naar het veilige buiten.
Was dit een droom? Een nachtmerrie?
Nee, dit was een hondmeteenknoopinzijnstaart- en een poesmeteenduikbrilopdag!
Ik haastte mij naar de dichtstbijzijnde smakbar en bestelde een hotdog en een tompoes om weer bij te komen....

Schrijver: liesbet bergering, 26 september 2003


Geplaatst in de categorie: humor

0.8 met 24 stemmen 2.305Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)