Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Betaalde passie

“Zouden we dit echt wel doen Jan,” vroeg de vrouw. “
“Ja Els, wij hebben er nu lang genoeg over gepraat, volgens mij vinden we hier dé oplossing voor ons probleem,” antwoordde de man.

Samen stonden zij arm in arm voor de deur van een statig herenhuis in de stad. Naast de deur hing een ietwat verweerde koperen plaat met de vermelding: ‘Pierre Willaerts – Dokter / seksuoloog. Jan drukte op de belknop die midden onder de plaat was aangebracht en even later werd de deur geopend door een vriendelijke dame, die hen naar de wachtzaal begeleidde. Zij waren blijkbaar op dit vroege middaguur de enige patiënten en weldra zaten zij dan ook in de spreekkamer tegenover de dokter. Nadat deze eerst de namen van zijn nieuwe patiënten had genoteerd, bekeek dokter Willaerts het koppel aandachtig voordat hij vroeg: “Waarmee kan ik U van dienst zijn, wat is jullie probleem?”

Jan nam Els hand in de zijne en na een bemoedigend knikje in haar richting antwoordde hij aarzelend: “Dokter, wij zouden willen dat U ons bekijkt terwijl wij vrijen.” De dokter die het wel gewoon was, om bij tijd en wijlen van patiënten een ongewone vraag te krijgen, keek hiervan niet echt op, maar hij had wel meteen een praktisch bezwaar. “U zult vast wel gemerkt hebben dat ik hier niet beschik over een comfortabel bed, maar indien jullie denken dat mijn behandeltafel voldoende comfort bied, dan gaan jullie je gang maar.”

Even later lagen Jan en Els poedelnaakt op de bewuste tafel te rollebollen. Met een ervaren oog lette dokter Willaerts op elk denkbaar detail van hun liefdesspel. Het was hem snel duidelijk dat hij hier met een ervaren koppel te maken had, en toen man en vrouw na enige tijd tot hun hoogtepunt kwamen, begreep hij niet wat hier eigenlijk het probleem kon zijn. Tien minuten later, toen Els en Jan weer netjes aangekleed tegenover hem aan zijn bureau zaten, zei hij hen dat dan ook. “Ik zag hoe jullie allebei van jullie samenzijn genoten, vertel me nu eens wat het echte probleem is.

Weer nam Jan de hand van Els in de zijne, en terwijl zij de ogen neersloeg, antwoordde hij schuchter: “Dokter, wij kunnen niet echt genieten als er niet iemand toekijkt, Kan U ons van dit probleem af helpen?” De dokter krabde zich even achter het oor terwijl hij nadacht en zei toen, “Ik stel voor dat jullie gedurende tien weken, één maal per week langskomen, en dat ik mij telkens vroeger verwijder. De eerste keer zal ik jullie alleen laten vlak voor het naderende hoogtepunt, en elke week nadien, trek ik mij steeds op een vroeger tijdstip terug. De tiende week moet het dan volgens mij lukken zonder dat ik nog toekijk. Wat denken jullie van mijn voorstel?”

Beide prille veertigers tegenover hem keken elkaar aan, en knikten toen bevestigend in zijn richting. Weldra waren de tien afspraken geboekt en iedere week waren Jan en Els stipt op tijd bij de dokter. Zoals afgesproken, verliet dokter Willaerts iedere week zijn spreekkamer een beetje vroeger. Wat jan en Els echter niet wisten, was dat de dokter hen kon gadeslaan van achter de grote spiegel in de zijwand. Op die manier was hij elke week weer getuige van hun passionele liefdesspel, en steeds minder geloofde dokter Willaerts dat deze mensen problemen hadden op seksueel gebied, daarvoor was de wederzijdse beleving te intens en te oprecht. Maar hij hield zijn mening voorlopig toch voor zichzelf. Toen na de tiende week Jan en Els weer tegenover hem zaten aan zijn bureau, en Els schuchter vroeg, of het toch niet wenselijk zou zijn om toch nog een tiental weken op visite te komen, kon de dokter echter niet langer zwijgen. “Jullie hebben helemaal geen seksueel probleem” blafte hij hen toe, “Vertel mij nu eindelijk maar eens de waarheid!”

“Wel dokter,” begon Jan aarzelend, “Els is getrouwd, in haar appartement kunnen wij niet terecht. Ik ben ook getrouwd, bij mij thuis kan het dus ook niet.” Dokter Willaerts keek hen nog steeds niet begrijpend aan en vroeg: “Waarom dan in mijn dokterskabinet, er zijn toch andere mogelijkheden?” Blozend van oor tot oor antwoordde Jan: “Een kamer in het Hilton-hotel kost al gauw 160 Euro dokter, zelfs een louche kamer in een derderangs hotelletje kost nog altijd zo’n slordige 80 Euro. Naast het feit dat een doktersbezoek thuis gemakkelijk en aanvaardbaar uit te leggen is, betalen wij U slechts 40 Euro, en via het ziekenfonds krijgen wij daarvan bovendien nog 35,50 Euro terug ook..!”

Schrijver: Adrienne VB, 12 januari 2004


Geplaatst in de categorie: humor

3.1 met 22 stemmen 1.447Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
harrie
Datum:
30 augustus 2004
Email:
neehoorhotmail.com
Eh, ok als ik schrijf, baseer ik me ook altijd wel op iets.
Maar dit is gewoon een uitgeschreven alom bekende mop!
Dat vind ik niet zo heel emm, hoe zou ik het zeggen, sterk misschien?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)