Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bernard schrijft ...aan de belastingontvanger

Antwerpen, 10 maart 2004Aan de geachte heer Ontvanger van de Belastingen,In antwoord op uw schrijven van 3 maart laatstleden, waarin u mij met aandrang vraagt om mijn openstaande saldo van mijn persoonsbelasting meteen te betalen, wil ik u meedelen dat u als u geluk heeft, dit spoedig zal ontvangen.

Bij deze gelegenheid wil ik u laten weten, dat ik door de jaren heen mijn eigen afdoende systeem heb ontwikkeld, zodat ik aan het einde van de maand nooit in geldnood kom te zitten.
Alle rekeningen die ik ontvang, betaal ik nooit onmiddellijk, daar mij daarvoor eenvoudigweg het geld ontbreekt. De rekeningen worden integendeel in een grote koekjestrommel gestopt. Vervolgens haal ik geblinddoekt er iedere maand drie uit. Deze rekeningen betaal ik dan prompt. Ik verzoek u dan ook te wachten tot het lot u getroffen heeft.

Daar ik uit de poststempel op de omslag van uw brief kan opmaken dat u op mijn betaling pas 6 weken zit te wachten, wil ik u verzoeken om voorlopig niet te panikeren. Vroeg of laat zal het lot ook u gunstig gezind zijn, gelieve dus een beetje geduld te hebben alstublieft.

Meneer, nu ik u mijn werkwijze heb uiteen gezet, durf ik er op rekenen dat u begrijpt dat het geen zin meer heeft om mij nog verdere aanmaningen toe te zenden. U zou er uzelf en ondergetekende alleen maar wat verloren nachtrust door bezorgen. Forceren kan ik niet, omdat ik aan geen enkele vorm van favoritisme kan of mag toegeven.

Hopend dat mijn onschuldige hand weldra uw overschrijvingsformulier uit de trommel haalt, teken ik met de meest vriendelijke groeten,


Bernard De Simpelare
Olgustienlei 34b
2014 Antwerpen

Schrijver: Adrienne VB, 17 maart 2004


Geplaatst in de categorie: humor

3.6 met 11 stemmen 994Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)