Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

'Grapje'

Beste inspecteur,

Mijn financiële toestand is dankzij de toepassing van de arbeidstijdenwet, de auteurswet, de loterijwet, motorrijtuigenwet, de drankwet, de rijtijdenwet, de gezondheidswet, de hinderwet, de invaliditeitswet, de winkelsluitingswet tot en met de vestigingswet zeer onoverzichtelijk geworden.

Door de verschillende wetten ben ik zodanig aangeslagen, teneergeslagen, uitgekleed, uitgeput, uitgebuit, uitgetrokken, uitgeperst en samengeperst, dat ik niet meer weet, waarik ben, hoe ik ben en of ik er nog wel ben. Men heeft mij genoodzaakt te betalen voor:
loonbelasting, inkomstenbelasting, personele belasting, straatbelasting,grondbelasting, onroerendgoed-belasting, rioolbelasting, waterzuiveringsbelasting, polderbelasting, gemeentefondsbelasting, dividendbelasting, vennootschapsbelasting, verzekeringsbelasting, beursbelasting, hondenbelasting, tabakaccijns, benzineaccijns, registratierecht, invoerrecht, statistiekrecht, reinigingsrecht en onrecht.

Ik ben verplicht bij te dragen aan: de AKW, de WAM, de WAP, de WW, de WWV, de AOW, deAWW, de BTW en tal van andere weeën.

Ik betaal:
liggeld, staangeld, parkeergeld, sluisgeld, tolgeld, inschrijfgeld,havengeld, legesgeld, kijkgeld en luistergeld.

Ik heb tot nu toe mijn leven doorgebracht met het invullen en uitschrijven,
doorhalen,bekrachtigen en tekenen van formulieren.
Ik heb reeds honderden malen verklaard, dat ik geboren ben, zo ja, waar, wanneer en waarom, maar men schijnt mij slecht te willen geloven.

Ik ben benieuwd wat mij nog meer te wachten staat.

Uw edele dienstvaardige,
JAN m.d. Pet

Schrijver: Peter Bitter, 30 juni 2004


Geplaatst in de categorie: moraal

3.4 met 28 stemmen 2.779Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)