Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vrijheid in denken & doen

Vrijheid in denken: als kind word je geboren en je krijgt mee wat je door de jaren wordt ingegeven. Echter hoeft dat niet altijd juist te zijn. Als individu heb je de vrijheid te doen overdenken wat jou het juiste lijkt en je kunt daar vervolgens naar handelen.
Echter: Er is een goed en slecht senario. Alleen, wat is juist? En wat is NIET juist? Dat gedachtengoed is voor een ieder anders.
Zijn we in ons denken, handelen en doen niet TE ver doorgeschoten? Moeten we niet terug naar onze ROOTS? Waarom MEER produceren dan we nodig hebben? Waarom zijn we niet (lees NOOIT) tevreden met wat we hebben? Leven om te werken of werken om te leven? Ik kies voor het laatste. Alleen datgene produceren, in harmonie met de natuur, wat we daadwerkelijk nodig hebben. Zou het niet heerlijk zijn volledig in harmonie te leven, zonder steeds maar weer MEER te willen? MEER voor WIE? In mijn hoofd is nooit opgekomen te nemen wat mij niet toehoort. Zou het niet prachtig zijn dat de mens zo ver was dat dit mogelijk is? Alleen te nemen wat je daadwerkelijk nodig hebt? Niets meer en niets minder. Dat de mens volledig in harmonie met de natuur en de kracht van het inmense universum zou kunnen leven is echter aan de huidige mens NOG niet besteed. Wij, de "moderne" mens zijn in feite nog oermensen met onze eeuwigdurende conflicten en stammenoorlogen. We hebben onszelf, door de hebzucht, heel ver verwijderd van waarvoor we er eigelijk zouden moeten zijn. Ons huidig denkvermogen is helaas nog lang niet zo ver en, als de mens zichzelf overleeft (of zijn opvolger) zal het nog miljoenen of miljarden jaren duren voor het zover zal zijn.
***Helaas***

Schrijver: Rudolf, 21 augustus 2004


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.2 met 6 stemmen 1.117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)