Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

God schiep de aarde Deel II

God knipt met zijn vingers en de aap steekt de stekker in. Alles brandt en het is even oogverblindend. God zucht van opluchting:”Die vijfhoekige vormen noem ik…fotoflits! Dat banaan ding hier zal de naam lichtstreep krijgen. En dat rond geel ding hier is de gele voetbal, dat zorgt voor afwisseling.” God zwaait met zijn stok en schept verschillende voetballen bij. De groene voetbal, de paarse voetbal, de rode voetbal, de oranje voetbal en de grijze voetbal.

Stroom bekijkt even het hele gebeuren. Het was een zware dag voor onze drie werkers. God besluit om er weer even een dagje over te gaan slapen. De aap vindt dat ze eerst nog de dagen namen moeten geven. God denkt twee seconden na en zegt:”Dag één is de dag van de lichtstreep, dus lichtstreepdag. Dag twee is de dag van de stroom, stroomdag. Dag drie is de dag van de aap, aapdag. Morgen is het dag vier…ja en dat zien we morgen wel.”

God vliegt terug naar de hemel. De aap en Stroom blijven alleen achter. Ze gaan slapen, wat het dan ook voor hen mag betekenen. Maar om dat te kunnen doen moet het donker zijn. De aap tegen Stroom:”Zorg jij even voor kortsluiting?”

Dag vier op het universum voor beschaving. God stormt naar beneden en zegt:”Wie heeft er zin in een douche? Ik heb de kraan goed open gezet!” Stroom en de aap hebben in de nacht nagedacht over dingen die nog geweldig kan zijn om te creëren:”Wij willen nog meer levende wezens! Wij willen dingen om iets mee te doen. Dingen om iets mee te maken of om mee te spelen.”God neemt weer zijn toverstokje. Hij zet zich neer op de voetbal en vraagt aan Stroom en de aap om bij hem te komen zitten. God zwaait met zijn stokje en zegt:”Ik wil iets om te eten terwijl ik mij amuseer!”

Er verschijnt een grote kom met gepofte maïs. God zegt:”Dit is ons amusement eten, ik doop het: eten-voor-de-tv!”God zwaait met zijn stokje en zal de andere levende wezens scheppen, hij zwaait en creëert een doos waar geluid uit kan komen:”Ik doop het…lawaaimaker!” Hij zet de lawaaimaker aan en schiep de levende wezens die Stroom en de aap wensen.

God creëert 13 wezens die op de aap lijken, ze hebben er allesinds veel van weg. Het zijn allemaal stuk voor stuk dertien vrouwen. God geeft ze elk een naam:”Jij bent aap 1, jij aap 2, jij aap 3…”Hij kijkt naar zijn eerste aap en zegt:”Jou promoveer ik tot aap majoor!”De aap kijkt opgelucht, die dacht zeker even dat hij minder belangrijk zou zijn. God heeft voor volk op de voetbal gezorgd, om exact te zijn voor dertien, dat aantal heeft God omgedoopt tot ‘drizijn’. Allemaal lezen ze om hetgeen te kunnen bereiken wat God wil. Ze leren de technologie, ze leren over het samenleven, alle theorie wordt in hun ‘hersentjes’ geklopt.

God ziet dat het goed is en roept:”Dit is de beschaving, dit is alles dat moet uitgroeien tot een betere wereld.”Iedereen kent de theorie. Van God mogen ze er nu een nachtje over slapen. En voor God het vergeet…Dag vier is de dag van de warmte, dat brengt de gele voetbal, dus gelevoetbaldag.

Dag vijf, tijd voor de praktijk. God daalt weer neer en wekt zijn wezens. Hij roept hen toe:”Vandaag gaan we alles ombrengen in praktijk wat jullie gisteren allemaal gelezen hebben.”De wezens zetten zich allemaal in positie. God zegt:”Klaar? …Actie!”De wezens beginnen te spelen, alle theorie wordt omgezet in praktijk. De wezens bewegen en God roept:”Cut! Helemaal niet goed! Jij daar, aap weet ik hoeveel, jij moest allang brood aan het bakken zijn!” De aap kijkt God aan en schreeuwt:”Ik ben aap 12, en ik moest geen bakker spelen maar slager!”God kijkt hem verward aan en vraagt:”Wat sta je daar te fietsen dan?”

God maakt zich kwaad tegen al zijn schepsels. Opeens kom jij naar voren. Jij bent aap 10 en speelt het vuur en je zegt:”God jongen zie je dat nu niet, we kennen niets op ons eigen. We moeten het zelf uitzoeken en zelf leren, niet opgelegd krijgen en dan doen zonder het ooit gezien te hebben.”God wordt op je kwaad en vliegt naar boven.

Jij zet je voor de andere twaalf apen en voert het woord:”Nu gaan we alles zelf uitzoeken.”Je hoopt dat alles goed gaat. Maar het is niet echt. Aap 1 struikelt al over een stukje aarde, aap 2 zoekt het noorden en kijkt naar de grond, aap 3 kijkt naar zijn handen en zegt:”Zijn dat nu die bewuste voeten?” Aap 4 heeft een schaar vast en zit te knippen in de aarde…kortom een grote ramp dus.

Je bouwt een goede stevige muur en klopt een aantal keren met je hoofd ertegen. Heel hard in de hoop dat je hoofdpijn hebt zodat je aan iets anders kunt denken.

Dag zes in de geflopte voetbal. God is niet meer terug gekeerd sinds gisteren. Maar jij lost het toch goed op. Het volk eert je en zegt:”Jij verdient een eigen naam!”Sommigen blijven je aap 10 noemen en anderen noemen je Mozeven. Persoonlijk vind je Mozeven geslaagder dus noem je jezelf ook zo. Je geeft instructies aan je volk en verricht wonderen, een boerderijtje daar, een fabriekje ginder, wat talent daar, wat hulp in die streek…

God zijn telling van dagen vind je maar niets. Je doopt ze om op je eigen manier. Elke aap geef je een persoonlijke naam en geef je een functie in een familie. Jij bent moeder en al de rest is familie. Aangezien God enkel vrouwen geschapen had zijn er enkel dochters, zussen, nichten, tantes en moeders.

Vervolgd...

Schrijver: Merel, 21 aug. 2004


Geplaatst in de categorie: humor

0,7 met 3 stemmen 782Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)