Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Emiel, wanneer bel je?

Morgen ben ik vrij. Het einde van het jaar nadert en jawel, vandaag kwam mijn leidinggevende op hoge hakken en hoge poten naar mij toe.
“Peek, denk je er aan dat je nog 14 vakantiedagen hebt staan? Die moeten wel allemaal voor het eind van het jaar op. Neem jij morgen maar mooi vrij!” In haar toon leek het erop dat ze mij zojuist een pittige straf had gegeven.
Morgen heb ik eindelijk tijd om de dingen te doen die ik al heel lang wil doen. Ik zet mijn kat op de waspaal bij mijn buurvrouw en hoop dat hij het schone goed onder piest. Als ik langs de auto van dat mens van twee huizen verderop loop kras ik met mijn zegelring een streep in de lak. Ze vraagt erom, moet ze dat wrak maar niet steeds voor mijn deur zetten.
Bij de C1000 ga ik die nieuwe jongen achter de kassa verrot schelden. Ik zal die puistenkop duidelijk maken dat hij veel te langzaam werkt. Ik laat zijn chef erbij roepen en eis, met een volume zodat de hele supermarkt het hoort, het ontslag van die puber. Vervolgens loop ik met het speelkwartier naar de basisschool achter mijn huis, stap het schoolplein op en rammel de eerste de beste snotneus door elkaar omdat die kinderen zo’n tering herrie maken.
Als ik mijn bouvier uitlaat stuur ik hem de voortuin in van die ouwe zeikerd op de hoek en laat hem daar precies voor de voordeur een dikke drol neerleggen.
Ik knijp mijn buurmeisje van twaalf in de billen en noem haar een lekker wijf en als in mijn kinderrijke straat het kroost op bed ligt gaan de speakers van mijn stereo voluit, ik denk dat ik AC/DC opzet.
En dan natuurlijk wachten bij de telefoon. Na deze dag kan Emiel niet meer om mij heen, hij moet wel bellen. Ik ben ongetwijfeld asocialer dan zijn Tokkies. Waar heeft Emiel een huis voor mij in gedachten? Mag ik kiezen? Bouw er maar een in de Kaapse bossen. En ik ga mij natuurlijk exploiteren. Eerst een optreden in discotheek Brothers, daarna moeten toch de rode lopers van de nachtclubs in de grote steden voor me uitgerold worden. En niet te vergeten de hoofdrol in een reclamespot. Doe maar geen provider, na de boodschap van Chello is dat niet origineel meer. Nee, doe maar een bierreclame, ik heb tenslotte een afdak boven mijn gereedschap dat er niet om liegt. Ik weet het zeker, asociaal gedrag loont. Emiel, wanneer bel je?

Schrijver: Peter, 29 okt. 2004


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1,7 met 9 stemmen 1.008Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)