Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Koning Voetbal / Prins Bernhard

Woensdag 1 december won Prins Bernhard van Koning Voetbal. Zijn overlijden maakte vroegtijdig een einde aan de tv registratie van de eerste helft van Feyenoord – Schalke ‘04. De KNVB zal hier eens een voorbeeld aan moeten nemen. Ver verwijderd van de geur van gras, speuren de bondsheren in muffe kantoren naar overtredingen op hun KNVB wetten. Afgelopen zaterdag nog. Een amateurclub gelastte al haar wedstrijden af, vanwege de tragische dood van een clublid. Koning Voetbal, zo besloot de club, moest voor een weekendje de troon afstaan aan het respect voor het overleden spelertje. Maandagmorgen, bij de KNVB wordt druk gespeurd in de stoffige regels. De feeststemming breekt los, de hierboven genoemde beslissing van de amateurclub was namelijk in strijd met de KNVB regels. Een coup, een greep naar de troon van Koning Voerbal, zo concludeert de kille KNVB. Alleen de wedstrijd van het team waarin de overleden voetballer zat, mocht worden afgelast. Vol trots maakt de KNVB openbaar dat ze een vooronderzoek gaat starten. Hulde KNVB, Koning Voetbal regeert.

Hoe zat dat ook al weer met die spreekkoren? Als de scheidsrechter wordt geadviseerd in zijn beroepskeuze, dan worden wedstrijden stilgelegd of zelfs gestaakt. Dan wordt dan man met de fluit opeens belangrijker gevonden dan Koning Voetbal. Als het aan de KNVB lag, kwam er een wetsartikel tegen scheidsrechterslastering, of nog makkelijker: scheidsrechters krijgen de status van voetbalgod. Als Sylvie Meis wordt gefeliciteerd met haar nieuwe baan, haar publieke functie in Amsterdam, dan dreig je met het stilleggen van de wedstrijd. Dat zijn de erge dingen! Rouwen kan natuurlijk óók na het weekend.

Onze koninklijke dandy versloeg Koning Voetbal, voor even was er eens iets anders belangrijker. Zijn laatste adem blies hij, in zoals hij het UMC noemde, zijn stamcafé. De boetes voor AH medewerkers zullen weer zelf opgehoest moeten worden en de eeuwige jachtvelden zullen nimmer meer zo veilig zijn als voorheen. Een plezierige jacht…

Schrijver: Sander Peek, 3 december 2004


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 5 stemmen 1.251Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)