Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mijn Nest

Niet zo lang geleden had ik ook een nestje in een boom die geen lente kende, waar ik met mijn kindjes tussen de stormen, maar wel gelukkig leefde, want het was mijn eigen nest. De stormen hadden heel vaak de rust van mijn nest afgenomen, maar het gevoel van mijn eigen nest kon niemand mij ontnemen.
Dat gevoel droeg ik bij me.
Ik was trots op dat gevoel.
Het gaf me kracht om te leven.
Ik kon tegen alle stormen aan.
Wij zongen, vlogen heel hoog, de wolken konden ons niet beletten om nog hoger te vliegen. Ik leerde mijn kindjes ook vliegen. Ik was sterk, sterk van binnen, sterk van het idee, dat de lucht van mij was en dat de storm ooit zou ophouden, ooit zouden mijn kindjes kunnen spelen en lachen.
's Nachts vroegen ze mij om verhalen over landen zonder stormen te vertellen. Terwijl ik het aan hen vertelde, werden ze stil en droomden over landen waar geen angst en storm was.
Op een dag werd de storm zo sterk dat hij de boom waar mijn nest op stond gebroken had, mijn nest bestond niet meer. Ik was met mijn kindjes, ondanks mijn gebroken vleugels op zoek gegaan naar rust, dus naar bomen zonder herfst. Ik wou vliegen, maar dat kon ik niet, want een heel sterke stem riep achter mij: "kom terug!"…
Het was moeilijk om mijn nest achter te laten en naar een onbekend land te vluchten. Ik ging door en durfde niet achterom te kijken. Ik vluchtte verder en verder weg tot waar ik voor het eerst bomen zag die vol met blaadjes zaten. Ik heb besloten daar te blijven en een nieuw nest te bouwen.
Opeens kwam er een gedachte die mij bang maakte: ik besefte dat er vreemde bomen met vreemde vogels waren. Ik vroeg voorzichtig aan hen of ik hier een nest mocht bouwen en dat ik hun liedjes zou leren en ook zou meezingen als ik mijn kindjes maar een warm nest kon aanbieden.
Ze keken mij met verbaasde ogen aan, want ze kenden geen stormen en wij waren ook voor hen vreemde vogels.
Kortom: ik kon blijven, ik bouwde een nest, maar het liedje leren was het moeilijkste wat ik moest doen.
Ook heb ik ook het liedje geleerd, maar ik kan niet meer zingen……

Schrijver: Nasrin Hamidi, 12 december 2004


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.4 met 16 stemmen 1.128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)