Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Omzien in wrok

Na het vervluchtigen van zijn dictee-illusies haastte de flamboyante politicus zich naar de IJ-zijde van het hoofdstedelijk stationsemplacement, om zich te laven aan de geneugten van enkele heroïneprostituees; ei zo na moest hij van een vrijpostige journaliste vernemen dat de dames van plezier naar een macabere locatie aan de Theemsweg waren verplaatst.

Van de schrik bekomen vervoegde de parttime huisarts zich met zijn ‘postillon d’amour’ naar een rokerig etablissement, waar hij haar zijn obsessie met het ondermaanse in smakelijke termen opbiechtte, niet vermoedende dat zijn loslippigheid tot een mediageniek pandemonium zou leiden.

Met een gretigheid van heb ik jou daar stortte de broodschrijfster zich op de confessies van de naïeveling; zijn carrière als partijcoryfee leek ten einde, hoewel hij tijdens de informele kouter nog in de veronderstelling verkeerde dat zijn ontboezemingen slechts een schampschot in het blazoen zouden blijken; ‘ik lees het wel’ was zijn ietwat mager adieu.

De babbelkous had moeten weten dat de eega van een lief en leed verkwanselende televisiemaker zich er niet met een jantje-van-leiden van af zou maken; haar eerdere kruistochten tegen decadente vrijmetselaars hadden reeds enkele solide reputaties doen sneuvelen.

De persen van het West-Nederlandse vrije woord dropen van opwinding toen de buitenissige activiteiten van het slachtoffer aan den volke werden gepresenteerd; ten langen leste legde de populaire ex-volksvertegenwoordiger uit Amsterdam het loodje en kon zich gaan verbijten tijdens een ongewenst sabbatsjaar.

De beschadigde wethouder van ons eigen Sodom en Gomorra eiste represailles, maar de gezaghebbende publieke opinie had zich alras tegen hem gekeerd; als een zoutpilaar verijsde de ongelukkige; ‘zie niet om in wrok’ werd hem desalniettemin in de echtelijke sponde toegefluisterd.

Ternauwernood een proces-verbaal vermijdend fietste de ontmaskerde enkele weken nadien onverlicht over de grachten, toen hij zijn vrouwelijke beul ontwaarde; rakelings kon hij haar – zijn stuur omgooiend – ontwijken, haar een naar zijn vrijetijdsbesteding verwijzende pejoratieve term naroepend.

Slechts een zelfingenomen penitentie bij de aan de Franse Rivièra residerende biechtvader van de televisie kon ‘s mans hachje toen nog redden; de exhibitionistische femme fatale rustte inmiddels spinnend op haar lauweren: zij plaatste de val, maar de nonchalante muis liep er zelf in.

Schrijver: Jan-Kees Verschuure, 14 dec. 2004


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2,0 met 4 stemmen 898Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)