Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Fatamorgana deel 2

De hoogwaardigheidsbekleders, de machtigen der aarde hadden met hun wereldleider een heel belangrijke bespreking.
Ook uit de Nederlandse volksgezondheid gingen twee belangrijke mensen er heen om deel te nemen aan dit zeer belangrijke onderwerp.
Er was veel veranderd na de oorlog, maar nog altijd was het er niet veel veiliger op geworden. Over de hele wereld waren veel terroristische aanslagen, moord en doodslag enz. En veel mensen kwamen onder een zwaar juk te staan. Vooral toen Europa één werd en andere landen erbij kwamen was hun inkomen drastisch gedaald. En door de dure euro en wereldwijde communicatietechnieken vielen er wereldwijd ontslagen. Toen alles op de vrije markt werd gegooid, was het hek helemaal van de dam. Men kon nu maar doen wat hij zelf wilde, en speelde corruptie en fraude wereldwijd hoogtij. Er werd op grote schaal gesjoemeld met geld, en de effectenbeurzen die jaren in een dip hadden gezeten waren ineens tot hoogtepunten gestegen en maakten winst op winst. Er kon niets meer stuk gaan – zo dachten de hoogwaardigheidsbekleders die de touwtjes stevig in handen hadden.
Zo dachten ook de topambtenaren van de volksgezondheid erover die in het vliegtuig waren gestapt voor deze indrukwekkende vergadering. De man die hen daarvoor uitgenodigd had was zelf op een raadselachtige manier aan de macht gekomen en had zich in een korte tijd opgewerkt naar een hoog niveau. Het was een karakteristieke persoonlijkheid, een indrukwekkende man, een prins op het witte paard. Want hij had het voor elkaar gekregen de hele wereld tot één groot dorp te maken, en in een snel tempo de wereldvrede gebracht – zelfs in het Midden – Oosten. Deze wonderlijke man had de economie door zelfzucht in een luttele tijd weer op de rails gekregen en tot grote hoogte gebracht.
Het leek allemaal volmaakt – maar er waren toch nog enkele vervelende minpuntjes. En dat wilde deze wereldleider zo snel mogelijk uit de wereld helpen. Daarom ook deze speciale vergadering. Want het moest stipt geheim blijven, de pers mocht in géén geval er lucht van krijgen wat zich achter de schermen afspeelde. Maar toch lekte het een en ander uit, en dát ging in een rap tempo de wereld over. Het gerucht dat te ronde ging - de Internationale Overheid had een plan ontworpen voor de misdeelde -was onder ander; Mongolen, blinden, doven, mensen met een verstandelijke handicap en noem maar op een zachte dood te laten sterven. Deze stumpers hadden toch geen toekomst meer, en waren alleen maar tot last voor de overheid. De ziekenkosten van deze mensen waren zo enorm gestegen dat het niet meer betaalbaar was, en dus waren ze beter af door ze op een eerwaardige manier te laten in slapen!
Toen dit gerucht als een lopend vuurtje de wereld over ging, kwamen de machtigste leiders van de aarde bij elkaar en ondernamen meteen stappen en veranderden de wet. Er kwam een censuur die de hele media lam legde en zij niets meer gedaan kon krijgen. Zo werd alles in de doofpot gestopt, en men kon weer over gaan tot de orde van de dag.
Wat was er toch met de volksgezondheid van Nederland gebeurd? Dat ze zo werd meegesleept in het moeras van de leugen… en maar klakkeloos de wet over euthanasie van de misdeelde had aangenomen! Lag niemand daar dan wakker van?
Maar ach…wat zou het ook? Het was toch al een hele verering dat ze mee mochten praten met de machtigste man ter wereld. Het was heel wat dat ook zij in het vliegtuig zaten met al de andere machthebbers en mee konden praten over hun voorraadschuren die uitgepuild stonden met rijkdommen die ze in de loop der jaren bij elkaar hadden vergaard. Dat zij ook meewerkten aan de zwaarder wordende lasten, onder ander; privatisering, gezondheidszorg, bejaarden, gehandicapten, wezen, weduwen en noem maar op lagen zij niet wakker van. En dat de beerput uit de tweede wereldoorlog opnieuw was open gegaan dachten ze ook niet aan.

Schrijver: Henny Schipper, 13 mrt. 2005


Geplaatst in de categorie: politiek

1,0 met 2 stemmen 602Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)